Ifjor åpnet Siren Borge (18) en brun konvolutt der det sto at hun skulle flytte til Hong Kong. Etter å ha gått første klasse på videregående hjemme i Harstad søkte hun seg til United World College.

Nettverket av private videregående skoler verden over har en opptakskomité som bestemmer om du får plass, og i så fall hvor i verden du sendes.

Les DN Talent-bloggen her!

– Du vet ikke om du havner i Sunnmøre eller Swaziland før brevet kommer. Det var ganske spesielt å åpne konvolutten, og jeg ble veldig glad da jeg fikk plass i Hong Kong. Jeg hadde ønsket meg til Asia, sier Borge.

Nå er hun i gang med sitt siste av to år ved ib-linjen på skolen Li Po Chun i Hong Kong, skal ha 15 eksamener før jul og er klar til å ta imot det nye elevkullet om to uker.

– Overgangen fra Nord-Norge var stor, men her er det ihvertfall 200 andre mennesker i akkurat samme situasjon, alle har flyttet langt. Det gjorde at det ikke var spesielt skummelt å dra fra Norge, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.