Det var i mars 2013 at Oslo byfogdembete bestemte at Burmeister var nødt til å fjerne et blogginnlegg som innhold privatsensitiv informasjon om de to artistene.

Retten mente Burmeisters innlegg var en krenkelse av privatlivets fred, og bloggeren måtte til slutt betale 14.150 kroner i saksomkostninger og rettsgebyr. Dette var imidlertid under én fjerdedel av summen Elden ville ha dekket på 52.000 kroner.

Tingrettsdommer Ina Strømstad sier at foreldelsesfristen i slike erstatningssaker er tre år. DN er kjent med at denne fristen gikk ut i forrige uke.

LES OGSÅ: Seerne svikter NRK

Damli og Nystrøms advokat John Christian Elden (48) forteller at partene ikke har tatt ytterligere skritt i saken etter at de vant frem i retten.

– Vi er kjent med straffelovens og foreldelseslovens fristregler, skriver han i en tekstmelding.

Dommen satte ny bloggstandard

Lene Nystrøms manager, Ole Fr. Jonsbråten (40), bekrefter på sin side at Aqua-vokalisten har lagt saken død, og ikke kommer til å gå etter bloggeren hverken rettslig eller økonomisk.

– Vi er svært fornøyd med at kravene ble tatt til etterretning når saken var aktuell. Retten slo fast at innlegget skulle fjernes, samt alle linker til andre nettsteder. Med det ble det også via domstolen satt en ny standard for hva som ikke kan tillates i sosiale medier – i dette tilfellet blogg. Vi ser ingen grunn til å gjøre noe mer med saken, sier Jonsbråten til DN.

LES OGSÅ: Fra 0 til 54 millioner på tre år: Disse tallene bør bekymre tv-kanalene mer enn zombier

Tone Damlis manager, David Eriksen (48), ønsker ikke å uttale seg noe mer om denne saken, og viser til Eldens kommentarer.

Burmeister er glad for at saken endelig er ute av verden. Han er fortsatt en aktiv blogger, men skriver mindre om norske artister enn han gjorde tidligere.

– Det kom ikke som en overraskelse at Elden ikke fulgte opp truslene sine om en rettssak. Det var tross alt like sannsynlig som at Tone skulle lykkes i USA da hun dro over dammen for et par år siden, skriver han i en epost til DN.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: Dette er verdens rikeste:

Dette er verdens rikeste
De har så mye penger som de fleste bare kan drømme om. Forbes har nylig sluppet sin årlige liste over verdens rikeste mennesker. Og for det 17. gang toppes den av Microsoft-grunnlegger, Bill Gates.
01:12
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.