– Det er overraskende hvor vanlige elevene som går her er. Det er kanskje fint å tenke på hvis man går på videregående i Norge og tenker at Princeton og Harvard er uoppnåelig, sier Hatice G. Yayla (26) fra Ås.

Les DN Talent-bloggen her!

Én av arbeidsoppgavene hennes som doktorgradsstudent på Princeton University er å undervise. Studentene er riktignok på et lavere nivå enn henne selv, men likevel – de går på et av de mest prestisjetunge universitetene i USA, og verden.

– Man forventer kanskje at alle elevene er like smarte som John Nash (nobelprisvinner i økonomi, red anm.). Og de er jo flinke folk, men først og fremst har de tilgang til ressurser som hjelper dem å skrive søknad til skolen. Det er dyrt og tar gjerne to år, sier Yayla.

Hun tatt opp på et kombinert master- og doktorgradsprogram, som hun er over halvveis i.

– Jeg vurderte litteraturstudier, men endte opp med kjemi fordi jeg hadde så inspirerende naturfagslærere på videregående, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.