Lørdag skrev DN om konkurransen som hardner til mellom nettverkene som står bak toppbloggeres digitale pengestrøm. Nå har en av Nordens største bloggere, svenske Isabella Löwengrip (24), bedre kjent som «Blondinbella», meldt overgang til norsk-svenske United Influencers (UI).

- En drøm jeg har hatt er at bloggen skal vokse seg større også på det internasjonale markedet og jeg tror UI er rett partner til å hjelpe meg å nå denne drømmen, sier Löwengrip til DN. 

Les også: Bloggerinntektene til himmels dnPlus

«Flere millioner»

Ifølge den svenske bloggeren er det en lukrativ avtale hun har inngått med det norsk-svenske nettverket.

- UI har en eksklusivitet på mine kanaler mot en sum i måneden. Det er en kontrakt som innebærer flere millioner kroner for min del, sier hun og legger til at hun er stolt av det hun har fått til de siste ti årene.

Löwengrip startet tidlig. Allerede som 14-åring skrev hun sitt først blogginnlegg på «Blondinbellas blogg», men det var først i 2007 at navnet hennes for alvor ble kjent i svenske medier. Som 17-åring grunnla hun sammen med sin far Per Rydberg selskapet Blondinbella AB og bloggnettverket Spotlife. I en alder av 24 år har hun rukket å starte et eget klesmerke, være sjefredaktør for eget motemagasin og programleder for et tv-program. I tillegg har hun gitt ut to bøker og driver sitt eget investeringsselskap, Löwengrip Invest.

Löwengrip har i likhet med sine norske kolleger blitt kritisert for å ha omtalt produkter på sin blogg uten å merke omtalen som annonse. Konsumnetverket, den svenske ekvivalenten til Forbrukerombudet, har sågar gransket bloggeren en rekke ganger.

 

Blir kollega med «Fotballfrue»

I tillegg til bloggere som Marna «Komikerfrue» Burøe og Lene Orvik som siden nyttår har vært en del av United Bloggers (nå United Influencers), skrev DN på lørdag at en av Norges største største bloggere Caroline Berg Eriksen har signert kontrakt med United Influencers og legger fra nyttår sin digitale karriere i hendene på den nordiske storsatsningen.

Les også: «Zlatan-appen» blir halvt norsk dnPlus

Det er imidlertid ikke første gang «Blondinbella» og «Fotballfrue» tilhører samme nettverk. I november 2013 avsluttet sistnevnte sitt samarbeid med Nettavisen og overlot annonsesalget sitt til Spotlife, der Löwengrip har vært medeier og blogger i åtte år. Samarbeidet varte dog kun i ti måneder.

 

Selger seg ut

Når Löwengrip nå slår seg sammen med UI, selger hun seg samtidig ut av Spotlife, i dag er Sveriges største bloggnettverk med 20.000 bloggere. Hun sitter på 20 prosent av aksjene, mens hennes partner gjennom flere år Aram Fili eier resterende 80 gjennom sitt selskap Dimah Solutions. Nå blir Fili eneeier for bloggselskapet, som ifølge Dagens industri omsatte for 4,7 millioner svenske kroner 2013, og ifølge Fili mer enn doblet til ti millioner ifjor.

- Hvor mye selger du deg ut for?

- Vi har ikke blitt enige om prisen. Det er vanskelig å beregne verdien av selskapet etter at jeg forlater det, siden jeg har stått for 70 prosent av trafikken, sier Löwengrip.

 

Les også: New York Times slår nye rekorder

Lukrativ avtale

Hovedeierne bak det nye sosiale nettverket UI er norske Kjetil Tveter (tidligere salgsdirektør for Elixia i Norden) og den svenske gründeren Dan Olofsson. Det var deres respektive selskaper, United Bloggers og Mikz, som i sommer ble slått sammen til UI.

Tveter tar frem store ord når han snakker om selskapets siste tilskudd.

- Isabella er en viktig profil for oss, og et godt bilde på hvordan en opinionsleder forvalter makten sin. Hun omsetter selv for flere millioner kroner i året via bloggen sin, og målet er å løfte dette ytterligere sammen med henne fremover, sier han.

 

Se på DNtv: Her stormer Air France-ansatte hovedkvarteret

Her stormer Air France-ansatte hovedkvarteret
Her går illsint Air France-ansatte til aksjon mot toppledelsen på flyselskapets hovedkvarter i Paris.
00:59
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.