For ganske nøyaktig ett år siden satt Haakon Berge Wiken (19) på toget fra Edinburgh til St. Andrews med 70 kilo bagasje. En god del av vekten hadde bunaden skylden for. På et av verdens eldste og beste universiteter er det flere ball enn studentfester.

Les DN Talent-bloggen her!

– St Andrews er en liten by med mange puber, men få nattklubber. Derfor arrangerer studentene ball i stedet. Bunad er jo det norske svaret på «black tie», og ikke så ulik kilten. Jeg har fått mye oppmerksomhet fra folk når jeg har hatt den på, sier Berge Wiken.

Nå reiser han snart tilbake og begynner på det andre året av den fireårige bachelorgraden i økonomi og internasjonale relasjoner. Denne gangen med litt mindre bagasje og mer trygghet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.