Nettavisen var klaget inn til PFU for pr- og kriserådgiver Jarle Aabø sin blogg om miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) i Oslo

Bloggen var på fronten av Nettavisen presentert med tittelen «Har hun satt ny Norgesrekord i arroganse?» og et bilde av Berg.

Klageren mener bloggen brøt et halv dusin av pressens etiske regler i Vær varsom-plakaten, deriblant krav til saklighet, kontroll av faktaopplysninger og retting av feil.

Nettavisen avviste klagen på samtlige punkter.

Flere avgjørelser i PFU tirsdag:

Aftenposten felt i PFU for to Panama Papers-artikler.

TV 2 felt i PFU for å ifra seg upubliserte opptak av fotballagent Jim Solbakken

Du kan lese hele klagen her.

PFU innstilte på at Nettavisen ikke brøt god presseskikk ved å publisere bloggen, men bemerket at den harde kritikken til Aabø blant annet var adressert til feil byråd.

– Det er slurv, selvfølgelig. Så er det spørsmål om det er alvorlig nok til at det er brudd på god presseskikk, sa Alexandra Beverfjord, som til daglig er nyhetsdirektør i NRK.

– Det er unøyaktighet og slurv som ligger til grunn for bloggen. Når man bruker så sterke ord er det en sak hvor de som skrev den skulle tatt seg mer tid til å sjekke hva som er fakta, sa fredsforsker og filosof Henrik Syse, som er representant for allmenheten.

Han bemerket samtidig at det må være høyt under taket for meningsartikler.

Nettavisen rettet også raskt feil og endret tittelen fra en som spurte om Berg hadde satt norgesrekord i arroganse, til en som i stedet spurte det samme spørsmålet om Miljøpartiet De Grønne.

– Selvfølgelig er det helt slurvete og upresist å stemple min blogg som slurvete og unøyaktig. Den inneholdt én faktafeil om hvem som fattet vedtaket om nye MC-plasser bak rådhuset, og den feilen rettet jeg umiddelbart opp, skriver Jarle Aabø i en epost til Dagens Næringsliv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.