Dette er konseptbilen BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé som ble vist under Concorso d'Eleganza Villa d'este, en eksklusiv årlig bilutstilling som holdes i det nordlige Italia. Av en aller annen grunn er dette et evenement der BMW nesten hvert år viser en eller annen spennende skjønnhet, så også i år.

Og akkurat som de tidligere presenterte bilene BMW M1 Concept fra 2008, BMW 328 Hommage fra 2011 og BMW Zagato Coupé fra ifjor, så er også årets todørs GT-bil en elegant kreasjon.

 

Konseptet ligner den eksklusive 8-serie, som dukket opp på slutten av 80-tallet.

Bilen er resultat av BMWs første samarbeid med designstudioet Pininfarina. Ifølge BMW er de italienske bildesignerne perfekte samarbeidspartnere når man skal fokusere på luksus og ekslusivitet.

Den store BMW-grillen skal hinte til motoren, som er en V12-er, akkurat som 8-serien også kunne by på. Mer om teknikken bak bilen, får vi ikke vite.

Bilen er forøvrig laget kun i ett eksemplar, så får vi heller vente å se om BMW kommer med en ny, og enda større coupé enn dagens 6-serie. Den vil i så fall konkurrere i den øvre luksusklasse med for eksempel Mercedes-Benz' CL-klasse.

Les også om BMW 4-serien: Denne BMW-en er designet av en nordmann

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.