Av og til kan det virke som bildesignere har litt for mye tid til overs. Og takk for det. Det avstedkommer nemlig slike kreasjoner som det du ser over.

Dette er en konseptbil som BMW kaller 328 Hommage, og er akkurat som navnet sier er det en hyllest til BMW 328 fra 30-tallet. Det er 75 år siden BMW skapte 328, en bil som mange mener er en milepæl i bilhistorien der den herjet racerbanene med lav vekt, en effektiv motor og gode kjøreegenskaper.

Hyllestbilen er bygget med samme mål for øyet, men der originalen veide 850 kilo ved bruk av aluminium og magnesium, er dagens materialer karbon og vekten har økt til noe over 1300 kilo.

Store bilder:

 

Som på originalen sitter det en rekkesekser under panseret. Ingen ytelse er oppgitt på den moderne bilen, men volumet skal være tre liter, noe som indikerer ihvertfall 320 hestekrefter som den yter i den nye 640i.

Les test av 640i cabriolet her: Super sekser fra Bayern

Proporsjonene er definitivt ikke de samme som på originalen.

- Alle dagens sportsbiler må være bredere og lavere, sier BMWs sjefdesigner Adrian von Hooydonk til Autoblog.com.

Bilen ble presentert under helgens store bilbegivenhet ved Como-sjøen i Italia, Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Her er BMW selv hovedarrangør.

Les også: Bilkunst fra Aston Martin

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.