BMW varsler om flere hybridmodeller allerede fra neste år.

- Så tidlig som neste år, vil den nye BMW 5-serien være tilgjengelig som full-hybrid. Og vi forutser hybridisering av ytterligere modell-serier, slik som 3-serien, sa BMW-sjefen Norbert Reithofer til aksjonærene under bilprodusentens årlige møte i München igår.

Les test av den nye 5-serien: Forfinet bayer

Satsningen kommer som følge av at BMW vil redusere sine CO2-utslipp for å nå EUs mål om et utslipp på 95 gram per kilometer allerede i 2020 for nye biler solgt i Europa.

Ifjor var BMWs gjennomsnittlige utslipp på 150 gram per kilometer for nye biler solgt i Europa.

BMW har allerede lansert to hybridmodeller, en fullhybrid-versjon av X6, og en "mild"-hybrid av 7-serien. Forskjellen er at fullhybriden kan kjøre på elektrisitet alene, slik som Toyota Prius. I Geneve tidligere i år, viste BMW også en konspeptutgave av 5-serien som fullhybrid.

Les om BMW X6 Activehybrid: Særdeles aktiv hybrid

Hybridmodeller hjelper også på publikums oppfatning av bilmerket.

-Hvis du ikke har en hybrid i din portefølje, vil du snart ikke kunne selge noen biler i Japan i det hele tatt, sa Reithofer.

BMW vil også satse elektrisk, også i form av en ny "Megacity Vehicle". Denne vil bli lansert i 2013, som et eget merke under BMW.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.