BMW lanserte i går sitt nye undermerke "i" som skal jobbe med miljøfokus og bærekraftig transportløsninger.

BMW i blir ikke et eget datterselskap som Mini eller Rolls-Royce, men mer et undermerke som sportsbildivisjonen BMW M.

I første omgang kommer to modeller i 2013; i3 og i8. Begge bilene har vi sett før i konseptene elbilen MegaCity Vehicle og superhybriden Vision EfficientDynamics som ble vist i Frankfurt i 2009.

Les også: Superhybridene på vei

- BMW i tilbyr visjonære biler og tjenester, inspirerende design, og et helt nytt konsept av premium mobilitet - alt med fokus på bærekraft, sier BMW-toppen Ian Robertson i en pressemelding.

Begge de to bilene bygges ved BMWs fabrikk i Leipzig hvor det investeres 400 millioner euro, og 800 nye jobber etableres.

For å kunne tilby flere tjenester innen mobilitetsløsninger etableres også selskapet BMW i Ventures i New York med en kapital på 100 millioner dollar. Et samarbeid med det amerikanske selskapet My City Way er allerede etablert, der de utvikler en mobilapplikasjon som skal gi informasjon om parkering, offentlig kommunikasjon og lokal underholdning i over 40 byer i USA, og etterhvert også flere byer rundt om i verden.



 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.