Den lille elbilen i3 har alene gjort BMW til Norges tredje mest populære bilmerke i år, og er merkets klart mest populære modell siden den kom sent i 2013.

– Med nye BMW i3 tilbyr vi lengst rekkevidde i klassen av kompakte elbiler. Med tanke på at prisen starter på kr 262.500, har vi store forventninger til at svært mange vil sikre seg nye BMW i3 når den kommer til Norge i august, sier Christian Gottschalk, markeds- og kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge i en pressemelding.

Nå kommer bilen med et nytt og bedre batteri som ifølge NEDC-syklusen vil øke rekkevidden med over 50 prosent. Det tilsvarer inntil 300 kilometer, mot dagens utgave som har en rekkevidde på inntil 190 kilometer i henhold til NEDC-normen. Som de fleste som har kjørt elbil kjenner til, er ikke oppgitt rekkevidde og hvor langt du faktisk kommer helt samsvarende. BMW lover at i3 selv ved utfordrende vær- og kjøreforhold og med utstrakt bruk av air condition vil ha en rekkevidde på opptil 200 kilometer ved fulladet batteri.

Det nye batteriet er på 94 ampere og har en kapasitet på 33 kWh.

Ellers er ytelsene på bilen de samme. Motoren har 170 hestekrefter og bilen gjør null til 100 km/t på 7,3 sekunder. Sammen med det nye batteriet kommer i3 med en oppgradert ladeløsning. Med trefase kontakt og inntil 11 kW kapasitet er nye BMW i3 fulladet på under tre timer, som er den samme tiden som for dagens BMW i3 med 60 ampere-batteri.

Dagens kunder kan få oppgradert sitt batteri for å øke rekkevidden. I Europe er det estimert til å koste omkring 7000 euro pluss moms og montering.

Bilen kommer til Norge i august.

Les også: Dette er elbilvinnerne

Nå er dette Norges tredje mest solgte bilmerke

Biltest: BMW i3: Døråpneren

- Bilen vil redefinere BMW

Se video fra DNs ferskeste biltest:

Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert:

– Vi må leve i et minnesmerke
Maria Holtane-Berge er en av de nærmeste naboene til det planlagte Utøya-minnesmerke på Sørbråten. Hun og familien fortviler etter at regjeringen har bestemt at minnestedet skal plasseres her til tross for store protester fra naboer.
04:37
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.