Førere av BMW-biler er ti ganger farligere enn førerne av Toyotaer. Det viser i hvert fall en studie utført av det svenske forsikringsselskapet Folksam, skriver svd.se.

Ved å gjennomgå alle rapporterte bilulykker i Sverige siden 2003, totalt 56.000, fremkommer et tydelig bilde av hvilke bilmodeller som oftest er innblandet. Og der skiller BMW seg klart ut.

I forhold til gjennomsnittet så er sannsynligheten dobbelt så stor for at en person i en BMW skal bli innblandet i en ulykke

– Merket lokker til seg unge førere som tar risiko. Det handler om et prestisjemerke med biler med kraftig motor som er morsomme å kjøre, sier Folksams trafikkforskningssjef Anders Kullgren til SVT.

Lite presitsje - få ulykker

Etter BMW på listen kommer Chrysler, Jeep, Rover, Chevrolet og Peugeot.

I den andre enden av listen med biler som sjeldnest er innblandet i ulykker glimrer prestisjemerkene med sitt fravær.

Det er fire merker som skiller seg positivt ut i ulykkesstatistikkene, nemlig Toyota, Seat, Suzuki og Skoda.

Det er ellers 60 prosent flere mannlige sjåfører som er havner i «ulykka» med bilen sammenlignet med de kvinelige sjåførene.
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.