BN Bank har vært en aktiv spiller i det norske markedet for boliglånsrenter det siste året, og det viser seg i veksten. Ifjor vokste de med 15 prosent, og etter 1. kvartal ligger de an til ytterligere 11 prosent årlig vekst.

- Vi hadde "all time high" i fjor, så å vokse utover det er vi veldig fornøyd med, sier kommunikasjonsdirektør Stig Tore Laugen.

Banken er relativt liten, og gir en del av æren for fremgangen til en ansatt som jobber hele døgnet.

- Roboten som sorterer og prioritere lånesøknader er gull verdt både for kunder og banken. Behandlingstiden har gått kraftig ned etter at vi satte inn den, sier administrerende direktør Gunnar Hovland.

Plukker ut 40-millioner-søknader

Roboten skal bidra til å holde kostnadene og behandlingstiden nede.

- Den sorterer og gir automatisk avslag for de som åpenbart vil få avslag,  og sender resten til saksbehandelre i prioriterte køer. Det er en slags sekretær for saksbehandlerne, så de kan konsentrere seg om kredittvurdering og å prate med kundene, i stedenfor å holde på med manuelle sorteringer, sier Laugen.

Han forteller at egne rutiner skal fange opp tilfeller der kundene har tastet feil - som når noen som egentlig vil låne 4 millioner søker om å få låne 40 millioner. Roboten skal fange opp slike "avvik" og sende dem til manuell behandling.

Tar ikke fri

Roboten programeres på huset i BN Bank, og har til og med fått et navn.

- Det er folk som jobber på heltid med å programmere roboten. Vi kaller ham for "Robbie", og han har aldri matpause eller ferier. Han jobber hele døgnet og har aldri syke barn, sier Laugen.

Ut av bedrift

BN Bank er iferd med å avvikle satsingen på finansiering av nærigseiendom.  Dermed har samlede utlån i forvaltet portefølje sunket med 4,6 milliarder kroner, tilsvarende 9,3 prosent siste 12 måneder.

Resultat før skatt ble på 60 millioner kroner i kvartalet, opp fra 55 året før. Netto tap på utlån og garantier utgjorde 10 millioner kroner, opp fra 7 millioner året før.

Les også: Neste plan: Ta over «resten» av livet ditt dnPlus (DN+)

Slik gikk det da utvikleren skulle «uppe nivået på påskeeggene»

 

Anbefalt av DNtv:

Tårer i øyekroken da Oslos siste videosjappe kom til «the end»
DN møtte triste eiere og kunder på Video Nova på Majorstuen på butikkens siste dag: - En æra er forbi.
02:31
Publisert:

Tesla-Gründer Elon Musk blir målløs da han blir spurt om produksjonen kan flyttes til Norge: «Em...the... em...the, the, yeah he...»
Selv om norsk kraft skulle være renest i verden, har Elon Musk tydeligvis andre grunner til å tvile på om det er lurt å produsere elbil Norge.
00:45
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.