Forfatter Niels Christian Geelmuyden og Skagerak Film skal lage dokumentarfilm på basis av Geelmuydens bok "Sannheten på bordet”, som utkom ifjor høst.

Boken beskriver matindustriens metoder og innholdet i råvarene. Geelmuyden er særlig opptatt av at myndighetene har mangedoblet grenseverdiene for bruken av flere giftstoffer.

- Jeg håper at en visualisering av moderne matproduksjon vil nå ut til et bredere publikum enn boken ved samme navn, og gjøre flere forbrukere bevisste på sammenhengen mellom helse og kosthold. Hensikten må være å synliggjøre de sammenhenger som matprodusenter og myndighetsorganer i uskjønn forening holder skjult for folket, uttaler Geelmuyden i en pressemelding fra Skagerak Film.

Filmselskapet har fått utviklingsstøtte fra Viken Filmsenter og planlegger opptaksstart i høst. Geelmuyden skal fungere som intervjuer og forteller, mens produsent og regissør Ola L. Walberg er prosjektleder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Stor forskjell mellom økologisk og ikke-økologisk frukt og grønnsaker
 

 
Farlige forbindelser  Halvparten av kalkunfiletene inneholder resistente bakterier