Cappelen Damm lanserte nylig Storytels tilbud om å lese eller lytte til så mange ebøker du vil for 169 kroner per måned i Norge.

Selskapet sammeligner seg selv med strømmetjenester for film og musikk som Netflix, Wimp og Spotify.

Les saken her: Norsk storforlag med «Spotify» for ebøker

Setter press

Nå setter Amazon press på Storytels forretningsmodell ved å tilby hele Kindle-biblioteket på mer enn 650.000 ebøker til kunder i Storbritannia for bare åtte pund i måneden.

Det tilsvarer drøyt 80 kroner, og er dermed samme prispunkt som det Netflix og Spotify har etablert som bransjestandard for strømmetjenester for musikk.

Amazon priser med andre ord sin ebokstrømmetjeneste til cirka halvparten av det Cappelen Damm og Storytel tar for tilsvarende tilbud i Norge.

Forskjellen er selvfølgelig at det bare er engelske titler tilgjengelig hos Kindle, mens Storytel har bøker både på norsk, svenske og engelsk.

Samtidig hører det med at Storytel på grunn av språket og befolkningsgrunnlag opererer i et mye mindre marked enn det engelske.

Foreløpig er Kindle Unlimited ikke enkelt tilgjengelig for norske kunder. Følgende melding kommer opp på den britiske Amazon-siden når man klikker på reklamen for Kindle Unlimited:

«We're sorry. Kindle Unlimited is currently not available in your country. Please stay tuned.»

Manglet bøker

Storytel har foreløpig ikke bøker fra Cappelen Damms hovedkonkurrenter Aschehoug og Gyldendal. Ved lansering var heller ikke ebøker fra enkelte av Cappelen Damms egne forfattere med i tilbudet.

Les saken her: Mangler ebøker fra Loe og Hjorth i strømmetjenesten dnPlus

Ebøker fra Erlend Loe mangler fortsatt, mens Vigdis Hjorth i ebokformat er nå på plass hos Storytel.

Ifølge nettstedet CNET er bestselgere som «The Hunger Games» og «Harry Potter»-bøkene inkludert i tilbudet av bøker man kan fråtse i hos Amazon og Kindle Unlimited.

Det samme gjelder klassikere som «Slaughterhouse Five» av Kurt Vonnegut.

Amazon har også endel titler i form av lydbøker fra Audible-tjenesten, men dette tilbudet omfatter ifølge CNET ikke mer enn vel 2000 titler.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

- De drikker, røyker, stjeler og smugler

Norske Google tjener ikke penger

Se 8-åringen som tjener millioner på YouTube  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.