Tidligere i mars mottok blogger Anne Brith Davidsen og Panta Forlag et varsel om søksmål etter utgivelsen av «Kvinner som hater kvinner».

Varselet var sendt inn på vegne av en kvinne som er omtalt i boken. Det inneholdt et krav om å trekke hele boken fra markedet. Dette kravet nektet Davidsen og forlegger Alexander Elgurén å rette seg etter, og onsdag ble de stevnet for retten.

– Vi blir saksøkt for at utgivelsen vår har en del eksplosivt innhold, som menes av motparten å inneholde ærekrenkelser og brudd på privatlivets fred, sier Elgurén.

Han forteller at motparten har endret kravet etter varselet om søksmål. Nå ønsker de at deler av boken blir endret i kommende opplag. De krever også erstatning på 250.000 kroner, ifølge forleggeren.

Hyret Sol Elden

Advokat Lene Homstvedt i Advokatfirma Olafsen as bekrefter at hun har sendt inn stevningen på vegne av sin klient, men vil ikke kommentere erstatningssummen.

Anne Brith Davidsen slo gjennom som kakeblogger, og har siden blitt en av landets mest profilerte livsstilsbloggere. Hun er også kjent for å ha deltatt på TV 2-programmet «Bloggerne».

Davidsen bok ble gitt ut 8. mars og handler om netthets. De fleste personene som er omtalt i boken har fått navnene sine anonymisert. Forlaget har hyret advokat Tony Vangen i Advokatfirmaet Elden for å håndtere søksmålet.

– Jeg kan legge til at vi har jobbet godt med advokater fra Elden, der Sol Elden har skrevet forordet, noe som indikerer hvor grundig vi har jobbet.

La ned bloggen

Rett før boken ble lagt ut for salg, annonserte Davidsen at hun la ned bloggen. Etter utgivelsen er den gjenopprettet igjen som et nettmagasin. Boken ligger nå på annenplass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste i kategorien «Generell litteratur».

I striden om Davidsens bok har forlaget nektet å gjøre noe som helst.

– Vi kan ikke gå inn på detaljene i saken ennå, men vi mener det ville være veldig beklagelig om denne boken og de forholdene den avdekker skulle bli sensurert, sier Elgurén.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.