Med en omsetning på 1,33 milliarder kroner, fikk Ark et driftsresultat på 30,2 millioner og et resultat før skatt på 22,1 millioner, skriver Finansavisen. Dermed knuser kjeden konkurrenten på lønnsomhet.

– For Arks del har den tidlige digitaliseringen av virksomheten vært viktig for dagens konkurransekraft og posisjon hos kundene. De melder at de setter pris på det moderne ved Ark, i kombinasjon med det folkelige og tilgjengelige, sier administrerende direktør Linda Frid Andresen.

«Folkets favorittbokhandel»

Ifølge Norsk Kundebarometer var Ark «folkets favorittbokhandel» i fjor, men den tittelen har Norli Libris tatt tilbake i år. Så spørs det om det kan løfte sistnevnte når det skal gjøres opp regning for 2019.

I fjor hadde Norli Libris en omsetning på 1,15 milliarder og et driftsresultat på 13,8 millioner. Før skatt var det bare 0,3 millioner igjen, og når staten har fått sitt, står det altså et rødt tall igjen på bunnlinjen.

– Vi registrerer at Ark har bedre lønnsomhet enn oss, sier administrerende direktør John Thomasgaard.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.