– Det forberedes nå anke til Oslo tingrett, hvor også Petter Northug vil bli innkalt som vitne, skriver Lies advokat, Tony Vangen i Elden, i en pressemelding.

Aylar Lie tapte i mai i forliksrådet mot Strawberry Publishing, forleggeren bak skiløperen Petter Northugs biografi, «Min historie».

Lie, som i dag er en tv-profil og pokerspiller, mente biografien krenket privatlivets fred ved å omtale detaljer om hennes tidligere forhold til Northug.

– Dommen fra forliksrådet etterlater et feilaktig inntrykk av sakens faktum, og dette har medført ubegrunnet negativ omtale av Lie i media, skriver Vangen i samme pressemelding.

Klaget på saksbehandlingsfeil

Vangen uttalte i mai til DN at han mente dommerne hadde benyttet seg av feil lovhjemmel for å vurdere saken.

Strawberrys advokat, Halvard Helle, kalte kritikken tåkelegging, samtidig som han sa at det er «riktig at det er en mindre unøyaktighet i forliksrådets avgjørelse».

– Men denne rokker ikke på noen måte ved at dommeren har vurdert både jus og faktum korrekt, sa Helle.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.