Notabene gikk konkurs i 2013 og har siden vært eid av DNB. Jotunfjell Partners har vært i forhandlinger med DNB siden i våres om å overta bokhandlerkjeden. I går ble partene enige om at Jotunfjell kjøper 80 prosent av aksjene i Nye Notabene. DNB blir sittende med 20 prosent.

Finansdirektør Bjørn Leiknes i Jotunfjell og kommende styreleder i Nye Notabene, sier at Notabene passer fint inn hos Jotunfjell som har spesialisert seg på detaljhandel.

– DNB har gjort en god jobb med Notabene de siste årene. Vi er gode på butikkdrift og ser et stort potensial i bokhandlerkjeden. Nå skal vi først bli godt kjent med menneskene i Notabene. Vi har ingen store planer om endringer i driften av Notabene. Vi ønsker også å fortsette med de 105 butikkene som utgjør Notabene, sier styreleder Bjørn Leiknes som har et langsiktig perspektiv på investeringen.

Ikke kjernevirksomhet

Konserndirektør Thomas Midteide i DNB sier at banken er veldig fornøyd med denne løsningen.

– Det ligger i kortene at bokhandlerdrift ikke er vår kjernevirksomhet. Vi har de siste tre årene klart å snu selskapet til en lønnsom forretning. Vi ønsket å fortsette med en eierandel i Notabene fordi vi tror det ligger en oppside der, sier konserndirektør Thomas Midteide i DNB.

Notabene gikk konkurs høsten 2013 og påførte blant annet mange forlag store milliontap. I fjor hadde Notabene en samlet omsetning på 470 millioner kroner og et resultat før skatt på 4,5 millioner kroner. Den bokførte egenkapitalen i selskapet var på 63 millioner kroner. Det er cirka 560 ansatte i selskapet.

Gullsmell

Jotunfjell Partners er eid av Kristoffer Olsen og Hans Kr. Hov-Melbye. Jotunfjell Partners har de senere år foretatt strategiske investeringer i detaljhandel. I 2014 hadde Jotunfjell et resultat før skatt på hele 74 millioner kroner. Men i fjor fikk Jotunfjell et underskudd før skatt på 22 millioner kroner etter konsernomsetning på 1,2 milliarder kroner.

Underskuddet kom etter konkurs i Panoaramagruppen som eide flere gull- og sølvbutikker. I tillegg foretok Jotunfjell nedskrivninger av sin virksomhet på Moss Rygge Lufthavn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.