Det bekrefter forlaget overfor Dagbladet. Boken, som foreligger på engelsk, skulle etter planen utgis på norsk av Cappelen Damm i slutten av oktober.

Forlaget forklarer at utgivelsen har vært gjenstand for juridiske betraktninger, men at boken nå er stoppet basert på etiske vurderinger.

Boken har skapt oppstyr og reaksjoner, blant annet fordi den selverklærte amerikanske sjamanen blant annet tar til orde for at kvinner kan rense bort avtrykk etter tidligere partnere fra underlivet.

Sist uke kom boken på engelsk med tittelen «Spirit Hacking: Shamanic keys to reclaim your personal power, transform yourself and light up the world».

«I kjølvannet av utgivelsen i USA, og debatten som har fulgt, har Cappelen Damm sett behovet for en ny og bredere gjennomgang av manus. Vår konklusjon er at boka ikke burde vært antatt, den vil ikke bli utgitt, og forlaget har orientert rettighetshaverne om dette», skriver forlaget i en pressemelding onsdag.

Forlaget opplyser videre det vurderte at Verrets kjærlighetsforhold til prinsessen gjorde at det var i offentlighetens interesse å utgi hans egen fortelling om sin virksomhet som sjaman, og hans fremstilling av sine alternative virkelighets- og årsakbeskrivelser. Men etter kritikken har forlaget kommet på andre tanker.

Forlaget tar selvkritikk på at manuset burde vært gjenstand for en bredere redaksjonell vurdering og diskusjon før den ble antatt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.