Det kommer frem i en epost fra forlagsdirektør Anne Cathrine Knudsen i Gyldendal, som DN har fått tilgang til.

I eposten står det at Sandnes skal begynne i J.M. Stenersens forlag. Dette forlaget er eid av Kagge Forlag, som igjen er eid av forlegger Erling Kagge.

«Vi vil gjerne takke henne for arbeidet hun har gjort med å styrke forlaget og vår satsing på sakprosa. Hennes engasjement, faglige tyngde og smittende humør vil bli savnet på huset, og vi ønsker henne lykke til i den nye jobben», skriver Knudsen, som ikke har besvart DNs henvendelse.

Når DN når Sandnes, er hun i ferd med å legge ut en post om nyheten på sin Facebook-side.

- Jeg har vært ekstremt heldig som kan velge mellom to fantastiske steder å jobbe. Det er helt udramatisk, sier Sandnes til DN.

Hun legger til at Gyldendal er et fantastisk forlagshus med flinke folk.

- Jeg har fått jobbe med store, flotte prosjekter. Nå fikk jeg muligheten til å begynne i Stenersen og være med på å bygge opp en ny liste der. Stenersen har hatt mange ulike profiler opp igjennom. Nå skal jeg som redaksjonssjef bygge opp en sakprosaliste sammen med redaktør Solveig Øye, som jeg i i alle år har sett på som en av de aller, aller flinkeste i bransjen.

Sandnes måtte nylig forsvare boken til Haddy Njie om hvordan hun har opplevd. mediestormen rundt ektefellen Trond Giske.

- Hva skjer med forfatterene du har jobbet med, skal du friste dem med Stenersen?

- Jeg tenker at de har de avtalene de har med Gyldendal, sier Sandnes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.