Jotunfjell Partners er blitt eksperter på konkurser og restruktureringer. Nå er det klart at oppkjøpsselskapet nok en gang sikrer seg en skakkjørt handelskjede. Denne gangen er det bokhandelkjeden Notabene, mens de for bare en måned siden også shoppet restene etter kosmetikkgiganten Vita.

Gjennom selskapet JFP Retail Drift As har de kjøpt bokhandelkjeden og søsterselskapet Boklageret As for 30,2 millioner kroner.

– Kjøper, JFP Retail Drift as, har intensjon om å videreføre deler av den virksomheten som tidligere er drevet av Notabene as og Boklageret as. Det er ikke endelig avklart hvilke butikker som skal videreføres, hvilke som det vil være midlertidig drift i og hvilke som vil bli avviklet. Selskapets panthaver i varelager og driftstilbehør har samtykket til salg av de relevante aktivaene, opplyser bostyrer Ellen Schult Ulriksen til DN.

Dermed kan konkursekspertene starte nok en restruktureringsprosess i den fallerte bokhandelkjeden.

– Avtalen er for øvrig likevel ikke til hinder for at boet i løpet av en uke kan akseptere bud forutsatt at slikt bud er vesentlig bedre enn den samlede løsningen som ovennevnte avtale innebærer, sier Ulriksen.

JFP Retail Drift As ble opprettet 24. oktober og er heleid av Jotunfjell Partners. Styreleder er Bjørn Leiknes, som er partner i Jotunfjell Partners.

Bjørn Leiknes i Jotunfjell Partners fotografert i filialen på Gunerius kjøpesenter i 2016
Bjørn Leiknes i Jotunfjell Partners fotografert i filialen på Gunerius kjøpesenter i 2016 (Foto: Gorm K. Gaare)

Gjeld på 94 mill.

Tirsdag ettermiddag kunne DN melde at den tapstyngede bokhandelkjeden var konkurs med en gjeld på 94 millioner. Også søsterkjeden Boklageret gikk med i dragsuget.

For Notabene er historien i ferd med å gjenta seg. Da kjeden gikk konkurs i 2013, måtte bankforbindelsen DNB overta kjeden. Tre år senere klarte DNB å kvitte seg med kjeden.

DN kunne melde at de som kom inn som største eier var nettopp Jotunfjell Partners med en opsjon på 80 prosent av aksjene, mens DNB forble mindretallsaksjonær.

I årene kom en ny gruppe eiere inn og tok kontrollen over selskapet, mens konstellasjonen Jotunfjell Partners/DNB ble mindretallsaksjonærer. Eiergruppen som satt med 80 prosent av aksjene.

DNB hadde fortsatt forpliktelser som långiver med 150 millioner i pant på varelager, driftstilbehør og factoringavtale.

Snuoperasjon

Antallet butikker ble kraftig redusert fra 150 til 50 i den røffe snuoperasjonen, men tilpasningen var ikke tilstrekkelig for å stable Nye Notabene på bena.

Denne uken det endte med ny konkurs. Da hadde inkassoene toppet seg opp, og kassen var tydeligvis tom.

Hans Kristian Melbye i Jotunfjell Partners fotografert i 2012.
Hans Kristian Melbye i Jotunfjell Partners fotografert i 2012. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

Nå er det Jotunfjell Partners som nok en gang kommer inn bare ett døgn etter konkursåpningen.

Bak Jotunfjell Partners står gründerne Kristoffer Olsen (57) og Hans Christian Melbye (53), men de har også gitt nøkkelpersoner en rolle som partnere.

DN har tidligere skrevet at Jotunfjell Partners sikret seg restene etter Vita-konkursen for 200 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Advokat Knut Ro: Dette er definisjonen på en konkurs
Dette skjer når et selskap går konkurs.
03:20
Publisert: