Eyvind Hellstrøm (70) er mesterkokk, tv-personlighet og tidligere sjef for gourmetrestauranten Bagatelle.

Han har også utgitt en lang rekke bestselgende matbøker på Pantagruel, Press, Aschehoug og Kagge forlag.

Nå bytter han beite og sliper kniven for Petter Stordalen og Pilar forlag. Der er planen å dra i gang en serie med byguider om mat og drikke, som han lager sammen med fotograf og samboer Anita Rennan (38). Hun er utdannet grafisk designer og til vanlig produksjonssjef i TV 2.

Eyvind Hellstrøms samboer Anita Rennan er utdannet grafisk designer og til vanlig produksjonssjef i TV 2.
Eyvind Hellstrøms samboer Anita Rennan er utdannet grafisk designer og til vanlig produksjonssjef i TV 2. (Foto: Privat)

Starter i Paris

Serien starter med «Bonjour Paris», som kommer ut i mars.

– Hvor mange byer har dere i kikkerten?

– Vi har selvsagt våre favorittbyer rundt i verden. Har ikke lagt det løpet ennå, skriver Hellstrøm i en epost.

– Inneholder tittelen på neste bok ordet «Hola»?

– Vi har ikke lagt konkrete planer for neste prosjekt ennå.

– Hvilken restaurant i Paris vil DN-leseren hive seg på telefonen for å bestille bord på etter å ha åpnet boken deres i mars?

– Alle som er med i boka, svarer Hellstrøm.

Hjemby nummer to

– Paris er et veldig spesielt sted for begge to. For Eyvind er Paris hans andre hjemby. Han elsker maten og det at det hele tiden skjer mye på restaurantfronten der. Dette er Eyvind og Anitas guide til mat og drikke i Paris. Alt fra «der tar du en pizzaslice» til «her booker du lang tid i forveien og bruker god tid», sier Sarah Natasha Melbye.

Hun er forlagssjef i Strawberry Publishing, en forlagsgruppe med Petter Stordalen på eiersiden. Strawberry består av forlagene Pilar, Capitana, Armada og Juritzen Forlag, som skifter navn til pionér etter oppkjøpet nylig.

– Er dette en engangsutgivelse?

– Vi håper ikke det. Både Eivind, Anita og vi er enige om at vi har veldig lyst til at dette skal bli en serie, med byer både i Skandinavia og i resten av verden sier Melbye.

Har solgt bra

– Hvor mye selger en Hellstrøm-bok?

– Tradisjonelt sett veldig godt, men jeg vil ikke gå inn på andre forlags salgstall. Jeg tror «Bonjour Paris» også kommer til å gjøre det veldig bra, sier Sarah Natasha Melbye.

Fra tidligere har Hellstrøm på samvittigheten boktitler som «Enkelt & perfekt: Bagateller for alle», «Gode adresser: «Europa rundt med ganen som veiviser» og «Inn med sølvskje. Bagatellemat gjort forståelig», sammen med Anne-Kat Hærland. Alle disse kom på Pantagruel forlag.

Han har også utgitt bøker på Aschehoug, Press og Gursli Berg forlag, og nå sist på Kagge med «Truls à la Hellstrøm. Mesterkokk på 1-2-3». Denne boken tok utgangspunkt i Hellstrøms siste tv-prosjekt med Truls Svendsen på TV 2.

Eyvind Hellstrøm vil ikke gjette på hvor mye Paris-boken kan selge. Hans mestselgende bøker har så langt vært «Bagateller», «Gode adresser» og «Hellstrøm jr.». Disse har, ifølge Hellstrøm selv, solgt mellom 45.000-60 000 eksemplarer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Japans største veddeløpsidrett
Den japanske velodromøvelsen keirin blander gambling, «fixie»-sykler, selvbergingskultur og rekruttskole.
00:53
Publisert: