Det kommer frem av en konkursbegjæring til Brønnøysundregistrene mandag ettermiddag.

Bostyrer Ellen Synnøve Schult Ulriksen i Haavind sier til DN at hun jobber med å skaffe seg informasjon fra selskapet.

– Vi skal i møte med ledelsen for å få en oversikt over situasjonen, sier Ulriksen til DN mandag ettermiddag.

Forlaget, som i sitt første halvår etter oppstarten i mars 2018 var en del av Petter Stordalens Strawberry Publishing, gikk nesten med tre millioner i minus i 2018 og har i det siste slitt tungt med økonomien.

«Beklager på det sterkeste»

I januar i år skrev Bok365 at Gloria var i pengeskvis – og at forlaget hadde sendt ut et brev til nær hundre mottagere av et brev om at det ville komme forslag om akkord til kreditorer.

– Dette inkluderer også folk vi ikke skylder penger, men hvor vi har planer om samarbeid eller er i gang med et prosjekt. Vi synes det er ryddig at også de blir varslet, sa forlagssjef i Gloria, Anne Gaathaug, til boknettstedet.

Nå bekrefter Glorias advokat, Christian Bohne i Kvale advokatfirma, at selskapet er konkurs. I en e-post videreformidler han følgende svar fra ledelsen:

– Gloria forlag har begjært oppbud i dag. Helt siden forlaget gikk ut med informasjon om akkordforslag tidligere i år, har de jobbet intenst med ulike forsøk på å finne en løsning for videre drift. Det har dessverre ikke lyktes å komme i mål med dette. Gloria forlag beklager på det sterkeste de tapene deres samarbeidspartnere blir påført som resultat av dette.

Ved inngangen til 2019 hadde Gloria en egenkapital på 2,1 millioner kroner.

Regnskapstallene for 2019 er ennå ikke klare, men Klassekampen skrev i desember at forlaget gikk på en smell på over én million kroner etter syv av tolv bøker forlaget meldte inn til Kulturrådets innkjøpsordning ble «nullet».

Forlagssjef Anne Gaathaug forklarte da at gründerne kuttet i eget lønn for å spare penger.

Omstridt start

Det skapte rabalder i bokbransjen da Gaathaug med flere startet opp Gloria under Petter Stordalens vinger i mars 2018.

Da hadde Gaathaug jobbet i åtte år som forlagssjef i Kagge forlag – og vært med på sterk vekst. Egentlig skulle hun og to-eks-kolleger satse sparepengene sine og ta opp lån for å realisere en drøm om å starte et eget forlag, før Stordalen plutselig meldte sin interesse.

Det endte med at Gloria Forlag ble etablert med Strawberry Publishing på eiersiden. Men Gloria fant seg ikke til rette i Stordalen-systemet og gründerne kjøpte selv kontrollen i selskapet mot høsten 2018.

– Vi fikk god hjelp av Stordalens økonomi, og de dro nytte av bransjekunnskapen vår. Nå har vi klart å bygge en solid rygg. Og tryggheten er mye større, enn da vi startet opp selskapet. Det var aldri planen at Stordalen skulle hjelpe oss i gang, sa forlagssjef Anne Gaathaug til DN i 2018.

Men nå er det altså stopp for forlaget og de fire gründerne forlagssjef Anne Gaathaug, sjefredaktør Kristin Brandtsegg Johansen, salgs- og markedssjef Marit Johansen Storm og Katja Rugaas. Disse eier 25 prosent hver av selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.