Biografien «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet» ble lansert i oktober.

– Dette er helt vanvittige tall, og jeg er spesielt stolt over at den gjør det så bra i Sverige. Det kom som en stor overraskelse, sier Petter A. Stordalen.

Han synes det er vanskelig å gi et fyldig svar på hvorfor en bok om en relativ – i svensk målestokk – ukjent norsk forretningsmann selger bra i Sverige.

LES OGSÅ:Stordalens milliardærmysterium

– Jeg tror først og fremst det skyldes at svenskene er nysgjerrige på suksessen og den enorme satsingen vi har hatt i Sverige. Nordic Choice er nå større i Sverige enn i Norge, og vi har hatt mange spektakulære hotellåpninger de siste årene som har satt oss på kartet, sier han.

Daglig leder Tobias Nielsén i forlaget Volante, som også er Stordalens svenske forlegger, mener det ligger flere faktorer bak hotellprofilens svenske boksuksess.

– Det har vært en del oppmerksomhet rundt hans kones sykdom, og han har også hatt mange vellykkede opptredener og hotellåpninger på tv. Stordalen har bygd seg opp ganske langsomt, men det store gjennombruddet kom i år, sier han.

Gunhild Stordalen (36) ble diagnostisert med den livstruende bindevevssykdommen systemisk sklerose ifjor høst.

Vil lese flere riking-bøker

Ifølge DNs regnestykke gir boksalget royalty-inntekter på over 2,5 millioner kroner, som igjen skal fordeles mellom Stordalen selv og forfatteren bak boken, tidligere DN-journalist Jonas Forsang (34).

Stordalen sier han ikke har ofret eventuelle inntekter fra boken en tanke – bortsett fra hva de skal brukes på.

– Jeg har ikke peiling på hva jeg tjener på dette. På en motivasjonsskala fra en til ti, så er den faktoren ikke synlig en gang. Skulle jeg få noen inntekter fra den, så skal det gå til et godt formål, sier han.

– Hva slags formål blir det?

– Det er ikke endelig bestemt, men det er nærliggende å tro at det blir noe av det min kone jobber med, sier han og sikter til Eat-prosjektet.

Stordalen er ikke den eneste forretningsmannen som har gitt ut en bok om seg selv i år. I oktober kom også boken om Norwegian-gründeren, Bjørn Kjos. Stordalen skulle ønske flere «rikinger» kom med biografier.

– Det hadde vært spennende å lese bøkene til Christen Sveaas og Fredrik Halvorsen. Uautoriserte biografier om John Fredriksen og Kjell Inge Røkke er allerede laget, men å høre deres egne historier og tips hadde selvsagt også være spennende, sier han.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: Petter A. Stordalen snakker engelsk:

Petter Stordalen snakker engelsk
Petter Stordalen snakker engelsk. Norske ledere er mindre engasjerende å høre på så fort de skifter fra norsk til engelsk.
00:33
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.