– Jordskjelvet er i gang! Er blitt saksøkt og de krever boken stoppet! Men det kommer ikke på tale! Boken forblir i butikkene, skriver Anne Brith Davidsen på Snapchat.

Panta forlag, som gir ut boken, bekrefter at det har fått krav mot seg.

– Vi har mottatt et varsel om søksmål der det kreves at boken blir trukket fra markedet med umiddelbar virkning, sier forlegger Alexander Elgurén i Panta forlag til DN.

Davidsen er kjent som kake- og livsstilsblogger. Hun har også vært med i flere sesonger av tv-serien «Bloggerne». Tidligere i år bestemte hun seg derimot for å legge ned bloggen. Den ferske boken hennes handler om netthets og har tittelen «Kvinner som hater kvinner» og undertittelen «Min kamp mot nettrollene».

NRK har også omtalt saken.

Sendte prosessvarsel

Det er advokat Lene Homstvedt i Advokatfirma Olafsen AS at det er hun som står bak kravet mot Davidsen og Panta forlag, på vegne av en klient som blir omtalt i boken. Hun vil ikke kommentere hvem klienten hennes er.

– Vi har ikke saksøkt Davidsen eller forlaget, men sendt et prosessvarsel for å få trukket boken fra markedet?

– Hvorfor det?

– Det kan jeg ikke kommentere på det nåværende tidspunkt på grunn av taushetsplikten, sier hun.

– Hva kommer dere til å gjøre hvis boken ikke blir trukket fra markedet?

– Det må vi ta en vurdering på.

Vil ikke trekke boken

Forlegger Elgurén er tydelig på at de ikke vil etterkomme kravet.

– Vi kommer ikke til å gjøre kompromisser på dette. Vi kommer ikke til å trekke tilbake boken.

– Er boken lest gjennom av jurister før den ble gitt ut?

– Vi har jobbet grundig med juridiske forberedelser i arbeidet med boken.

Forlaget har hyret advokat Tony Vangen i advokatfirmaet Elden i forbindelse med kravene. Elgurén forteller også at advokat Sol Elden har skrevet forordet i boken.

Han vil ikke opplyse hvem saksøkeren er, men sier at det er en kvinne.

Den tidligere bloggeren har ikke besvart DNs henvendelser. Forlaget opplyser at hun ikke vil kommentere saken på det nåværende tidspunkt.

Det siste året har en rekke bloggere gitt ut bøker om sine liv, blant annet toppbloggeren Anniken Jørgensen. Hennes bok «Bare en natt til» måtte endres etter personlige utleveringer. Også denne boken ble gitt ut på forlaget Panta.

– Vi har inngått dette forliket for å unngå en videre rettslig prosess. Det er ikke en innrømmelse av at vi har gjort noe feil, sa kommunikasjonssjef Kristoffer Dannevig i forlaget da. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette ser Nordic Impact-sjefen etter når hun skal være med og kåre norske ledestjerner
Siviløkonom Cilia Holmes Indahl ser etter unge som utfordrer det etablerte når hun i lag med resten av juryen skal kåre 30 under 30.
00:58
Publisert: