Mens gjennomsnittsnordmannen ifølge SSB tjener rundt 1500 kroner dagen, hadde forfatter Jo Nesbø i fjor en lønnsslipp de fleste bare kan drømme om. Fra 2017 til 2018 økte han inntektene fra 26 millioner kroner til 42 millioner kroner – selv om han ikke ga ut ny Harry Hole-bok, pengemaskinen som har gjort han til Norges desidert rikeste forfatter.

Det betyr at den tidligere fotballspilleren, aksjemegleren, og popstjernen tjente 112.000 kroner per dag i fjor.

Formue på 276 mill.

Den saftige lønnen gjør også utslag på formuen. Den stiger med 11 prosent til 276 millioner kroner – mot 248 millioner kroner året før.

Jo Nesbø har ikke besvart DNs henvendelser, men i sommer ble han spurt om formuen av TV 2. På spørsmål om hvordan han forholder seg til å tjene så godt, svarte han følgende:

– Jeg forholder meg vel egentlig ikke til det, sa han og la til:

– På et eller annet tidspunkt så betyr ikke det så veldig mye lenger. Det betyr nok noe en liten stund, til du skjønner at du har friheten til å leve det livet du ønsker. Etter det, så betyr det mye mindre.

Saken fortsetter under videoen

Jo Nesbø drar årlig til Krabi i Thailand for å skrive og klatre. – Problemet med å skrive hjemme er at det plutselig kan bli veldig viktig å vaske klær, sier forfatteren.
Jo Nesbø drar til Krabi i Thailand for å skrive og klatre. – Problemet med å skrive hjemme er at det plutselig kan bli veldig viktig å vaske klær, sier forfatteren.
02:23
Publisert:

Nesbø ga ut to bøker i fjor: en gjenfortelling av Shakespeares Macbeth til strålende kritikker fra blant annet VG, og «Rumba med Gunn og andre tekster» som ble illustrert av kunstneren Per Dybvig.

«Macbeth» hadde et førsteopplag på 110.000 bøker. Til sammenligning hadde den siste Harry Hole-romanen «Kniv», som ble gitt ut i sommer, et opplag på 200.000 bøker. Nesbøs bøker er solgt over 40 millioner ganger og oversatt til femti språk.

Turnere land og strand

Det er en stund siden Di Derre ga ut nytt album, men det stopper dem ikke fra å turnere land og strand. I fjor hadde det folkekjære bandet 25-årsjubileum som ble markert med førjulskonsert på Sentrum Scene. Ifølge bandets Facebook-side hadde de 16 konserter i fjor, og enda flere i år.

Multitalentet Nesbø er også en ivrig klatrer og pleier å leve et par måneder på Krabi i Thailand hvert år. I fjor ble DN med han på klatreeksil, der han blant annet fortalte hvordan han på ekstremt vis gjør research til bøkene sine.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.