Karl-Ove Knausgård har fått svært positiv omtale i USA for den engelske oversettelsen av «Min kamp». Men salgstallene står ikke i forhold til hypen.

I det høyt respekterte bokmagasinet New York Review of Books ironiserer forfatter Tim Parks over de lave salgstallene til de tre første bindene av «Min kamp», eller «My Struggle», som serien heter i sin engelske utgave.

Bøkene er blitt omtalt som en «internasjonal sensasjon og bestselger» og rost opp i skyene av flere framstående forfattere og kritikere. Men sannheten er at de slett ikke er bestselgere, fastslår Parks.

Hittil ligger salgstallene på drøyt 22.000 eksemplarer i Storbritannia og om lag 32.000 eksemplarer i USA, ebokutgaven utelatt, skriver han. Tallene har han etter eget utsagn fått tilgang til gjennom venner i bokbransjen.

På bestselgerlistene ligger første bind ifølge Parks på 698. plass i Storbritannia og 657. plass i USA.

Tidligere har det vært vanlig å klage over at enkelte bøker har opplevd salgssuksess bare fordi de er blitt hypet i pressen, skriver Parks videre. Men det pussige med Knausgårds bøker er det motsatte, mener han: «Bøkene blir snakket om som ekstraordinære suksesser mens de i virkeligheten ikke er det.»

Ifølge ham er forklaringen trolig forventningene som ble skapt av bøkenes store salgstall i Norge. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.