Kristensen jobbet i mange år i næringslivet før han ble forfatter, og var administrerende direktør i selskapet Export Finance Services da han debuterte med finansthrilleren «En kule» i 2001.

– Du har skrevet finansthrillere og brukt bakgrunnen din aktivt i ditt forfatterskap. Hva er den største utfordringen med å «få til» den sjangeren?

– Det du skriver må være helt riktig, slik at de som kjenner finansbransjen ikke hiver boken i veggen. Da tenker jeg både på det tekniske, men også det organisasjonsmessige og det emosjonelle aspektet ved bransjen. Man må vite hva som er de psykologiske driverne i bransjen. 

– Når skjønte du at du kunne leve av å skrive?

– Etter den tredje boken jeg skrev, «Freshwater». Da klarte jeg å leve av forfatterskapet.

– Nå har du råd til mer enn hus, hytte og bil. Hvordan forvalter du pengene?

– Jeg forsøker å investere de etter beste evne.

– Hva er den beste investeringen du har gjort?

– Det er to selskaper jeg har tjent særlig godt på. Den ene er Hexagon Composites. Der kjøpte jeg da kursen var på fem kroner, og solgte meg ut på 24 kroner. I tillegg har jeg også gjort det godt med investeringer i Af-gruppen.   

– Husker du ditt første aksjekjøp?

– Nei, det gjør jeg faktisk ikke. For tiden investerer jeg stort sett i fond, og har pengene mine i indeksfond.

 – Hva bruker du penger på når du tillater deg å være ufornuftig?

– Da bruker jeg penger på reiser. Jeg var nylig syv uker i Bangkok i Thailand, en by jeg har flat pladask for. I tillegg liker jeg meg på Mallorca.

Hvilken norsk politiker kunne du tenke deg å invitere med på påskefjellet?

– Den var vrien, men jeg tror jeg ville valgt Hans Olav Lahlum, til tross for at han er SV-politiker. Han prøver jo å komme inn på Stortinget nå, men er en veldig interessant fyr.

– Hva er du bekymret for i dagens samfunn?

– Den økende grad av islamsk radikalisering og terror. Det er et tema jeg også tar opp i flere av bøkene mine.

– Hvilken annen krimforfatter vil du anbefale?

– Jeg liker bøkene til Michael Connelly om etterforskeren Hieronymous «Harry» Bosch fra Los Angeles. Det er eksepsjonelle bøker. I tillegg leste jeg den siste boken til Torkil Damhaug.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.