Strawberry Publishing står bak forlagene Pilar, Armada, Capitana og Pioner, som skiftet navn fra Juritzen Forlag i forbindelse med et annet oppkjøp for bare to uker siden.

Strawberry Publishing har ifølge en melding fra selskapet sikret seg en opsjon ut året på å kjøpe resten av Bastion, som er mest kjent som utgiver av de svært populære bøkene til Jojo Moyes i Norge.

Petter Stordalen (til venstre) kjøpte nylig Juritzen Forlag fra Arve Juritzen (til høyre). I midten Sarah Natasha Melbye og Jonas Forsang.
Petter Stordalen (til venstre) kjøpte nylig Juritzen Forlag fra Arve Juritzen (til høyre). I midten Sarah Natasha Melbye og Jonas Forsang. (Foto: Kjetil Andersen/Strawberry Publishing)

– Bastion er et imponerende selskap med en sterk forfatterstall, dyktig ledelse og stor systemverdi som har vist en voldsom evne til å skape leselyst blant folk over hele landet. Dette er et svært viktig skritt for vår satsning i bokbransjen, sier Petter Stordalen, ifølge meldingen.

Bastion ble stiftet i 2006, og har ved siden Jojo Moyes satset på oversatt skjønnlitteratur fra forfattere som Santa Montefiore, Erica James og Catherine Isaac.

Forhandlingene mellom Strawberry og Bastion har pågått siden før sommeren. Med Bastion ombord ligger Strawberry Publishing an til å passere 100 millioner kroner i omsetning allerede i 2019, skriver selskapet.

Må gå inn eller ut

Bastion forlag er ikke medlem av Forleggerforeningen. Strawberry Publishing melder at det derfor ikke kan eie mer enn 50 prosent av forlaget uten at Bastion forlag må melde seg inn i Forleggerforeningen, eller Strawberry må melde seg ut.

– Vi vil trolig utøve opsjonen og melde Bastion inn i forleggerforeningen, men det vil skje mot slutten av året da vi i størst mulig grad ønsker å respektere de avtalene Bastion allerede har inngått. Slik den norske bokbransjen er strukturert, og i en tid hvor rabatter og markedsstøtte gjør det stadig vanskeligere å overleve for aktører som ikke eier kjedene, er vårt fokus på vekst og utvikling og det vil derfor være mest naturlig å eie hele Bastion, sier forlegger Jonas Forsang i Strawberry Publishing i pressemeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her svarer Dagbladets redaktør på sex-kritikken
Dagbladet ble kritisert for å ha seks saker om sex på Dagbladet.no på samme dag. I denne videoen svarer Dagbladets redaktør Alexandra Beverfjord på kritikkken.
01:42
Publisert: