Arve Juritzen og Juritzen forlag skal utgi den nye boken til Per Sandberg og Bahareh Letnes.

– Den kommer i månedsskiftet oktober november på Juritzen, sier Arve Juritzen.

Det har stormet rundt Per Sandberg siden det ble kjent at han reiste på ferie til Iran i juli med sin norsk-iranske kjæreste Bahare Letnes, og det ble kjent flere brudd på sikkerhetsreglene for reise til risikoland. Sandberg trakk seg som fiskeriminister mandag og tok rett etterpå, i et intervju med Dagbladet, et oppgjør med partikolleger og presse.

Ikke hevngjerrig

– Jeg lider ikke av noen hevngjerrighet, men vi skal sette ned våre ord på et papir, som er fakta, sa Sandberg til avisen og røpet samtidig at paret skal skrive bok om saken.

Arve Juritzen.
Arve Juritzen. (Foto: Fartein Rudjord)

Juritzen bekrefter at arbeidet allerede er i gang.

– Vi har i en periode hatt møter med de to og snakket med dem om hva boken skal inneholde. Det handler om sider ved historien som ikke har kommet frem i mediene. Det har jo vært en mediestorm som har dekket over den viktige historien. Vi skal bli kjent med Bahareh, hennes historie og hennes reise, sier Juritzen.

– Så skal vi få vite hva som har skjedd i kulissene den siste uken. Den politiske prosessen rundt denne avgangen er det interessant å lære mer om. Og så skal vi rette opp alle feilene. Det har vært en prosess og et hysteri rundt dette der vi nå må få på plass sannheten om hva som skjedde, sier han.

Arve Juritzen utga også Sandbergs forrige bok, «Mot min vilje», som kom i 2013. Denne solgte ifølge Juritzen cirka 25.000 eksemplarer, noe som er godt for en politisk biografi. Han ser frem til å jobbe videre med forfatteren Per Sandberg.

– Vi har gjort en to-boks avtale med Per, så vi skal jobbe en stund sammen med ham fremover. Hva bok to skal handle om skal vi ikke snakke om nå, men vi legger en plan fremover.

I likhet med «Mot min vilje» er reklamemannen Roger Pihl med som medforfatter. I tillegg vil et «stort team» på Juritzen Forlag bidra, ifølge Juritzen.

– Hva tenker du om måten Sandberg og Letnes har håndtert situasjonen på?

– Jeg tenker at folk flest, også drevne politikere, ville bukket under for lengst. Her er det to usedvanlig sterke personer som klarer å stå i dette rabalderet. Det er svært imponerende, mener Juritzen.

– Er du bekymret for Sandberg og Letnes’ sterke angrep på pressen under tirsdagens pressemøte i Arendal?

– Det er selvfølgelig berettiget. Og det er smålig når kommentatorene nå prøver å rive ned Per fordi han angriper dem. Det er mange kommentatorer som ikke fortjener å være kommentatorer, når vurderingsevnen deres ikke når utenfor navlen.

– Folket er jo ikke opptatt av pressen slik pressen er opptatt av seg selv. Folk er opptatt av å få hele historien. Pressen har gjort ren usedvanlig dårlig jobb i denne saken, og det er en fordel for oss som skal gi ut bok, sier Arve Juritzen.

– Og at boken kommer i månedsskiftet oktober november er like sikkert som at tirsdagens pressekonferanse med Sandberg og Letnes skulle holdes klokken 15?

– Haha, sier Juritzen.

Opp og ned

Juritzen Forlag, som ble startet av tv-profilen Arve Juritzen, etablerte seg raskt med flere bestselgere etter oppstarten i 2006. Den største suksessen har vært cubansk-amerikanske Cecilia Samartins seks romaner som har solgt over én million eksemplarer i Norge.

I 2015 var Juritzen Forlag på konkursens rand. Men fra 2016 tjente forlaget penger igjen takket være skjønnlitteratur, Marcus & Martinus og en distribusjonsavtale med Reitangruppen.

Den norske forfatteren som Juritzen Forlag har hatt størst suksess med er krimforfatteren Jan-Erik Fjell. I april ble det kjent at forlagssjef i Juritzen, Sarah Natasha Melbye, ble hentet av Petter Stordalen for å lede forlagene Pilar og Capitana.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her benekter Sandberg at han glemte å varsle om Iran-tur
– Jeg har gjort tre feil, sa Per Sandberg på en pr-seanse i Arendal og pekte blant annet på at han «har glemt å varsle». Da seansen var over sa han at det var en påstand fra Dagens Næringsliv. Les saken i lenken under.
00:28
Publisert: