Petter Stordalen hyrer Birgitte Teresa Franch, som i pressemeldingen blir omtalt som en av Danmarks ledende forleggere, til å lede den nye avdelingen i Danmark.

– Vi følger samme oppskrift som vi alltid har gjort: Vi ansetter de dyktigste fagfolkene og bygger forlaget opp omkring dem, sier Petter Stordalen i pressemeldingen.

Tidligere i år gjorde Strawberry også inntog på det svenske markedet da de kjøpte opp Bazar. Forlagsgruppen til Petter Stordalen består nå av Pilar, Armada, Capitana, Canoa, Bastion, Pioner, Strawberry Forlag, i tillegg til det svenske forlaget.

– Med alle nedskjæringene og omveltningene i den danske forlagsbransjen føles det viktig å komme inn som et friskt pust. Vi har store ambisjoner for Danmark og er sikre på at de gode fortellingene vil bli enda viktigere i årene som kommer, og dem skal Birgitte finne, dyrke og formidle ut til leserne og lytterne sammen med oss, sier Stordalen i pressemeldingen.

Franch kommer fra stillingen som forlagsjef i People'sPress, som blant annet har gitt ut bøker av Camilla Läckberg, Mari Jungstedt og Carin Gerhardsen.

– Jeg har hatt femten kreative og inspirerende år i People'sPress med de dyktigste mennesker, fra vi var syv ansatte til fem ganger så mange, men nå føles det som det riktige tidspunkt å bevege seg videre og skape noe nytt.

Stordalen eier forlaget sammen med forleggerne Jonas Forsang og Magnus Rønningen. Hotelleieren gikk inn i bransjen i februar 2018 da han kjøpte seg inn i forlaget Fym, som ble omdøpt til Pilar. Forlagsfamilien har senere fått navnet Strawberry.

– Birigitte Franch har en unektelig sikker følelse av hva god litteratur er i alle sjangre, hun engasjerer seg helhjertet i forfatterskapet sitt og har en helt unik evne til å skape og opprettholde nære relasjoner til forfatterne sine, sier Forsang.

Ifølge pressmeldingen ligger Strawberry Publishing an til en samlet nordisk omsetning rundt 120 millioner kroner i 2019. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.