Strawberry Publishing ekspanderer til Sverige og ansetter tre medarbeidere fra Bokförlaget Forum, ifølge en melding fra forlaget der hotellinvestor Petter Stordalen er en av tre eiere.

Karin Linge Nordh er ansatt som publisistisk sjef for skjønnlitteratur, og kommer fra stillingen som ansvarlig forlegger for svensk skjønnlitteratur i Bokförlaget Forum.

Anders Sjöqvist er ansatt som publisistisk sjef for sakprosa, og kommer fra stillingen som ansvarlig forlegger for faglitteratur i Bokförlaget Forum.

Sara Lindegren går også fra Bokförlaget Forums for å bli salgs- og markedssjef i Strawberry Publishing.

Høsten 2010 ble det kjent at Petter Stordalen og den svenske bloggeren Isabella «Blondinbella» Löwengrip hadde planlagt å opprette et felles forlag, men at prosjektet ifølge henne ble droppet med begrunnelsen at «timingen ikke er rett».

Bokförlaget Forum, som nå mister tre nøkkelpersoner til Stordalen, ble grunnlagt i 1944 og er en del av Bonnierförlagen, som er det største forlagshuset i Sverige.

Anders Sjöqvist (til venstre), Karin Linge Nordh og Sara Lindegren forlater Bokförlaget Forum for å bygge opp Petter Stordalens forlagssatsing i Sverige.
Anders Sjöqvist (til venstre), Karin Linge Nordh og Sara Lindegren forlater Bokförlaget Forum for å bygge opp Petter Stordalens forlagssatsing i Sverige. (Foto: Nils Petter Nilsson/Strawberry Publishing AB)

Forlagssjef Adam Dahlin i Bokforum virker lettere sjokkert i en uttalelse til nettstedet Svensk Bokhandel:

– Det kom jo plutselig, så klart. Det var ingenting jeg visste om og det er medarbeidere som har jobbet her kjempelenge. Det er klart at vi kommer til å savne dem som kolleger, dyktige og erfarne slike. Samtidig er det et fritt arbeidsmarked, sier Dahlin til Svensk Bokhandel.

Han sier han tror Forum kommer til å eksistere i nye 75 år.

– Det er min overbevisning når røyken har lagt seg, sier Dahlin.

Forum oppgir på sin nettside at det utgir både svensk og oversatt skjønn- og faglitteratur for voksne, til sammen 60 titler årlig.

Førsterekke

– Å bygge et selskap handler alltid om mennesker, og dette er enda viktigere i en bransje som så til de grader handler om relasjoner. Vi jakter kun på ansatte med ekstreme ferdigheter, derfor har vi det siste året møtt svenske forlag, bransjemennesker og forfattere for å finne vårt dream team. Nå er førsterekke på plass, og vi har store ambisjoner, sier Petter Stordalen, største eier i Strawberry Publishing, i pressemeldingen.

Strawberry Publishing holder høy fart inn i 2019. Strawberry kunngjorde 8. januar at det hadde kjøpt Juritzen Forlag, døpt det om til Pionér og umiddelbart ville overta driften.

Senere kjøpte Strawberry Publishing halvparten av Bastion forlag, som har gjort forfatterskapet til Jojo Moyes til en gullgruve i Norge. Dette oppkjøpet ble kjent 22. januar.

– 2018 var gøy. I 2019 tenkte vi å gi litt gass, skrev Strawberry Publishing i en melding til sine ansatte tidlig i januar.

Strawberry Publishing består fra før av forlagene Pilar, Armada, Capitana, Pionér, Canoa og Bastion.

Canoa Forlag er et såkalt imprintforlag som utgir barne- og ungdomslitteratur under paraplyen til Capitana Forlag, blant annet medeier Jørn Lier Horsts egen «Detektivbyrå nr. 2 #18».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Karer, har dere kontroll? Petter Stordalen skal åpne Norges største hotell om kort tid. Rekker bygningsarbeiderne å bli ferdig til åpningsfesten?
02:06
Publisert: