– Det er en sterk og aktuell historie om to norske søstre som reiste til Syria for å slutte seg til IS, sa forlagssjef Anne Gaathaug da hun tirsdag presenterte Kagge forlags høstliste.

I tillegg til å fortelle historien om søstrene og deres fars desperate kamp for å finne dem, ser Seierstad ifølge forlaget nærmere på hvorfor muslimsk ungdom oppvokst i Vesten blir radikalisert.

De to norsk-somaliske søstrene fra Kolsås i Bærum ble først meldt savnet 17. oktober 2013. Det viste seg etter hvert at de hadde tatt et fly til Istanbul og så kommet seg videre til grensebyen Antakya i den tyrkiske Hatay-provinsen, der de tok seg over grensen til Syria. De to jentene var ifølge VG aktive i den salafistiske organisasjonen Islam Net.

I slutten av 2014 meldte TV 2 at faren til jentene har reist tolv ganger i det krigsherjede landet for å få døtrene hjem, uten å lykkes. Sommeren 2016 er de to Bærums-søstrene fortsatt ikke kommet hjem.

Kagge forlag kommer i høst også med «Fremmedkrigerne. Fra en norsk småby til islamsk stat», der VG-journalist Erlend Ofte Arntsen forsøker å gi svar på hva som får tre unge gutter fra Lisleby i Østfold til å forlate alt for å bli fremmedkrigere i Syria. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også:

DNBs sjeføkonom om kronen:  - Reagerte knapt nok i det hele tatt

Borekjempe legges i opplag i Norge

- Skal vi bygge boliger for en haug med hagesøkende barnefamilier som ikke ønsker å bo i sentrum?  

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:

Spice Girls 20 år
Alexandra Gjerpen og Jenny Dellegård deler sine beste minner fra den gangen Spice Girls dominerte hitlistene - for 20 år siden.
01:60
Publisert: