Reuters kan ikke bekrefte om opptaket er ekte, men nettstedet SITE sier det er ekte, og en AFP-korrespondent i området sier stemmen er helt lik Shekaus i tidligere opptak.

Nigerias militære har flere ganger meldt at Shekau er drept i løpet av de siste årene, men det dukker likevel stadig opp videoer eller opptak der han eller noen som utgir seg for ham, sier han lever.

I forrige uke sa Tsjads president Idriss Déby at Shekau var såret og ikke lenger fungerte som Boko Haram-leder. Han sa at Mahamoud Daoud hadde tatt plassen hans.

- Det er overalt i de vantro mediene at jeg er død eller at jeg er syk og har tapt innflytelse i religiøse saker. Dette er en løgn. Hvis det var sant, ville ikke min røst kunne høres, men nå snakker jeg, sa Shekau på opptaket.

På opptaket sier Shekau også for første gang at Boko Haram sverger troskap til den såkalte Islamske staten i Syria og Irak.

Minst 15.000 mennesker er drept siden Boko Haram for seks år siden først startet sitt opprør i det nordlige Nigeria. Siden har islamistene spredt volden videre til nabolandene Kamerun, Tsjad og Niger.

I løpet av det siste året har alle fire land gått sammen om en offensiv for å forsøke å slå ned gruppen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.