OSLO: I 2013 var det i Norge en bølge av såkalt phishing-angrep mot norske finansinstitusjoner, heter det i Finanstilsynets risiko- og sårbarhetsanalyse. Gjennom phishing prøver avsenderne å lure mottagerne til å oppgi passord, brukernavn, kontonummer og annen sensitiv informasjon som kan misbrukes.

– De kriminelle som driver med phishing er blitt veldig smarte. Det er bedre språk og langt flere forsøk. Det siste året tyder informasjonen på at det har vært mer enn en dobling, sier seksjonsleder Frank Robert Berg.

Tilsynet har ikke nøyaktige tall på hvor mange som lar seg lure, men antar at flere nordmenn har gitt fra seg sensitiv informasjon.

– Epostene som forsøker å avlure informasjon benytter banker, kortselskaper og myndighetsorganer som avsendere, sier han.

– Hva sier den kraftige økningen av slike angrep om nordmenn?

– Det tør jeg ikke uttale meg om, sier han, og legger til at det ikke er et særnorsk fenomen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.