Ekteparet Kjersti Løken Stavrum (45) og Gunnar Stavrum (52), henholdsvis generalsekretær i Norsk Presseforbund og sjefredaktør i Nettavisen, har gått til sak mot selger av deres rekkehus på Ulvøya i Oslo.

Presseekteparet har stevnet selger Stein Aaseng og Protector Forsikring for Oslo tingrett etter å ha oppdaget betydelig fuktskader på huset. Saken kommer opp for retten til høsten.

– Jeg synes det er ubehagelig, sier Kjersti Løken Stavrum.

Ekteparet kjøpte et rekkehus i mai 2011 for 8,4 millioner kroner. Kjersti Løken Stavrum forteller at hun noen måneder etter innflytting oppdaget mugg i et klesskap.

– Det viste seg at hele nordveggen på huset var full av vann. Ifølge prospektet skulle veggen være av Leca-blokker, noe som ikke var tilfelle. Dårlig vedlikehold hadde medført vannskade som igjen hadde gitt fukt i veggene. En takst viser skader for cirka 300.000 kroner som er beløpet vi krever av forsikringsselskapet, sier Kjersti Løken Stavrum.

Gunnar Stavrum sier at det i hovedsak handler om å benytte seg av en eierskifteforsikring.

– Når man oppdager mangel på et hus, er det normalt å reklamere og reise et krav, sier Gunnar Stavrum.

Advokat Tommy Ravndal representerer selger og Protector Forsikring i saken.

– Det er en uenighet mellom partene knyttet til opplysningene under salget. Vi har lagt ned påstand om full frifinnelse, sier Ravndal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.