- Generelt har vi solgt flere dyre leiligheter på Fornebu de siste årene, men det er første gang vi har lagt ut en leilighet til 20 millioner kroner, sier visekonsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

Fredag sist uke hadde Obos salgsmøte for nye, sjønære leiligheter i prosjektet Storøya på Fornebu.

Deriblant toppleiligheten til 20 millioner kroner. Allerede tirsdag denne uken var den solgt.

- Dette er nok den dyreste Obos-leiligheten vi noen gang har solgt som er planlagt som én leilighet helt fra starten av, sier Siraj.

Nyboligsalget generelt møtte veggen i fjor høst, men salget har i år gradvis tatt seg opp i takt med de stigende bruktboligprisene.

Vil selge enda dyrere leiligheter

Tidligere har Obos også solgt svært kostbare leiligheter både på Sjølyststranda, Marienlyst Park og Pilestredet Park.

- Vi ser at kjøpekraften er stor i aldersgruppen 50 pluss, slik at vi nok vil se flere prosjekter i tiden fremover, også i Obos-regi, som retter seg mot denne medlemsgruppen, sier Siraj.

Dersom de kommunale planprosessene går som planlagt håper Siraj at Obos kommer i markedet med flere eksklusive leiligheter, også i prisklassen over 20 mill kroner i et nytt prosjekt på Majorstuen.

Obos kommer også med flere prosjekter på Storøya på Fornebu til neste år der det vil være leiligheter i en høy prisklasse.

Tror på markedet for eksklusive boliger

- Vi har opplevd svært godt salg generelt i år, nå er vi kun fire boliger under å selge 1000 boliger i Obos Nye Hjem og Obos Fornebulandet, sier Siraj

 I tillegg har Obos gjennom det heleide datterselskapet Block Watne solgt 600 boliger til nå i år.

- Markedet på Fornebu har vært svært bra gjennom hele året.  Vi har i høst salgslansert to prosjekter med en mer eksklusiv profil, 1367 Hundsund og Lomvitunet der leiligheten priset til 20 millioner kroner ligger, sier Siraj.

I prosjektet 1367 Hundsund har Obos nå solgt 17 av 24 leiligheter på knappe en måned, og i prosjektet Lomvitunet har Obos solgt 14 av 26 leiligheter, inklusive toppleiligheten nå siden torsdag sist uke, ifølge Siraj.

- Jeg tolker det at vi nå selger toppleiligheten så raskt som at markedet fortsatt er og vil være godt, spesielt produkter med god og eksklusiv beliggenhet som særlig retter seg mot segmentet 50 pluss, sier Siraj.

Obos har tro på markedet fremover, og vil i 2015 salgslansere et større antall leiligheter enn det selskapet gjorde i 2014, ifølge Siraj.

- For vår del vil imidlertid dette «luksussegementet» kun være en mindre nisje fremover. Hoveddelen av våre prosjekter skal innrettes mot vanlige folk, sier Siraj.

Les også:
Sjekk boligprisprognosene for ditt hjemsted: Her rives boligene bort

SSB: Boligprisene vil falle til neste år

- Dette er jo helt vanvittig

Tolvte måned på rad med boligprisoppgang

- Vi ligger an til budkamper om normale familieboliger

Boligpanelet: Boligprisene skal fortsatt stige, men det er en x-faktor ...

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.