40 millioner kroner. Det er prisen på en 491 kvadratmeter stor toppleilighet på Lørenskog, omlag 16 kilometer øst for Oslo.

Boligen ble lagt ut på fredag ettermiddag, og seiler opp som markedets nest dyreste leilighet.

- Dette er den høyeste prisen i regionen, men det er et veldig spesielt objekt, sier eiendomsmeglerfullmektig Anders Kvernberg i Privatmegleren Aveny.

- 40 millioner kroner på Lørenskog. Er det realistisk?

- Leiligheten skulle gjerne ligget på Tjuvholmen, men den ligger i Lørenskog. Vi får se hva markedet sier. Dette er for spesielt interesserte. Jeg tenker at kjøperen er en som allerede har en tilknytning til området, svarer Kvernberg.

Se bildeserie lenger ned i saken.

Tegnet som generasjonsbolig

Eieren av luksusboligen er Mohammad Saddiq, viser eiendomsregisteret. Saddiq er norsk-pakistansk gründer, forretningsmann og eier av bilforhandleren Star Autoco.

I 2006 kjøpte han hele toppetasjen prosjektert. Etasjen var opprinnelig tegnet som tre leiligheter. Den nye boligen ble arkitekttegnet av Tim Resen fra Puls Arkitekter.

Med på kjøpet følger i dag blant annet fem soverom, flere stuer, heisadkomst direkte inn i leiligheten og seks garasjeplasser. 

- Det er ikke slik at selger tjener noe penger på å selge til denne prisen, hevder eiendomsmeglerfullmektig Kvernberg.

- Hvorfor selges boligen?

- Dette har vært en generasjonsbolig og nå er det litt fraflytting, svarer han.

Saken fortsetter under bildeserien.

- Får se

Privatmegleren Aveny fikk oppdraget i juni. Kvernberg forteller at det allerede er gjort forsøk på å selge boligen «off marked».

- Den har vært annonsert på sosiale medier i en liten periode, før den nå ble lagt ut på finn.no.  I dag har vi et tidsperspektiv på opptil ett år, sier han og viser til at Lørenskog generelt er et område i vekst.

- Selv om det ikke er solgt noe i denne prisklassen her tidligere, er det gått boliger for mellom 10 og 20 millioner her. Uten rushtrafikk, bruker du 15 minutter til Oslo sentrum. Det er samme tiden du bruker fra Holmenkollen og ned til byen.

- Tar tid

Den dyreste leiligheten på det åpne markedet er en nesten 300 kvadratmeter stor penthouse-leiligheten ytterst på Tjuvholmen i Oslo. Boligen har vært forsøkt solgt siden april ifjor, og har en prislapp på 50 millioner kroner.

- Status er at den fremdeles er til salgs, sier eiendomsmegler Ragnhild Misvær Stenbeck i Privatmegleren Alle.

- Med tanke på prisen, har det vært bra interesse. At det tar tid, behøver ikke å bety at prisen er feil. Men det er et smalt publikum, sier hun.

Følg markedene med DN Investor

Hør Finansredaksjonen denne uken: Delingsøkonomi er mer enn sosial dumping. Og derfor strider drosjemarkedet mot alt vi har lært på skolen.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert:
 

Glem nettbrettet - her er nettbordet
- Slik blir mobilspillene mer sosiale, sier DNs teknologijournalist Magnus Eidem. Han sjekker ut de nyeste teknotrendene på IFA i Berlin.
01:48
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.