I februar steg boligprisene i Oslo med 1,7 prosent, mest av alle storbyene i Norge, og ligger nå 11 prosent over prisene for ett år siden. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for hele Oslo er 52.700 kroner som er høyest i landet.

-Det er ikke ett boligmarked i Norge, det er mange. Den differensieringen bare forsterker seg, spesielt mellom by og land, sier sjef for DNB Eiendom, Terje Halvorsen.

DNB merker spesielt stort trøkk på leiligheter under 70 kvadratmeter i Oslo og er ikke uvant med over hundre interessenter per bolig.

- Sentralt i Oslo er det nå mellom 60 og 100 på visning, sier Halvorsen.

Syv av ti boliger i Oslo går ti prosent over takst. Halvorsen tror ikke presset vil minske.

-Når vi ser på den akselererende urbaniseringstakten, spesielt inn mot Oslo, men også de andre store byene, så vil det bli bygget altfor lite boliger de neste årene. I tillegg fortsetter befolkningsveksten og innvandringen, sier Halvorsen.

Han mener myndighetene må tilrettelegge for mer boligbygging snarest.

-Det bygges for lite, det må myndighetene gjøre noe med skal man få bukt med boligprisutviklingen, spesielt i de store byene. Det er et mye viktigere tiltak å skaffe folk et sted å bo til normal pris, enn å sette i gang tiltak som skatt eller andre restriksjoner for å dempe kredittvekst og boligprisutvikling, mener Halvorsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.