- Boligmarkedet tipper i retning av å være for bra, sier sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank.

Boligprisstatistikken for Nå flater boligprisene ut viser en sesongkorrigert boligprisvekst på 0,5 prosent, en høyere prisvekst enn mange forventet. Jullum viser til at lageret av usolgte boliger nå er lavere enn på høsten ifjor.

Les saken her: Nå flater boligprisene ut

-I flere måneder i fjor var vi inne i en tydelig periode med kjøpersmarked. Nå har boligmarkedet stabilisert seg mer, men jeg frykterat vi beveger oss i retning av et selgers marked, sier han.

Spår vekst i nyboligsalg

- Prisveksten på boliger erfriskere enn vi skulle trodd. Prisveksten er over det som ernormalt, samtidig som formidlingstiden er på vei nedover, sierJullum.

Prisene er nå 1,1 prosent høyere enn i juni 2013.

-Markedet ser ut til å stabilisere seg både med pris, lagerfall ogomsetningstid, sier Jullum.

Han spår derfor også at nyboligsalget skal taseg opp fremover.

Mindre sjanse for rentekutt

Sjeføkonomen tror at sentralbanksjef Øystein Olsen og de andre medlemmene i Norges Banks hovedstyre har merket seg den siste tidens utvikling i boligmarkedet.

- Utviklingen du ser nå gjør sannsynligheten for etrentekutt lavere. Det er vanskeligere for Norges Bank å kutte renten nå, sier Jullum.

Folkforventer prisvekst

Ifølge en forventningsundersøkelse som Sparebank 1 har gjort er det nå ti ganger flere som forventer prisvekst enn prisnedgang i boligmarkedet detneste året.

- Selv om vi nå ser et flattboligmarked, viser disse tallene at det er grunnlag for å forventeet godt marked med stigende priser fremover, sier administrerendedirektør i Eiendomsmegler 1, Odd Nymark.

50 prosent tror på stigendeboligpriser de neste 12 måneder. Dette er en økning på 11prosentpoeng fra mars i år. Samtidig fortsetter andelen somforventer fallende boligpriser å synke fra elleve prosent til fem prosent i sammeperiode.

Les også:

Frister investorene med femten års horisont  

- Kronen er overdrevent svak akkurat nå

Saudi-Arabia sender 30.000 soldater til Iraks grense  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.