Boligprisene har steget jevnt og trutt det siste året, men nå begynner det å butte i store deler av Norge. Det er kun i Oslo og på det sentrale Østlandsområdet at boligprisene i mai unngår et fall, ifølge den ferske statistikken til Eiendom Norge (se tabell lenger ned i saken).

Les også: Verste mai måned siden finanskrisen

Det største fallet kom i Troms fylke med minus 1,60 prosent. Da er ikke boligprisene i Tromsø tatt med. Her har boligprisveksten vært rekordsterk de siste par årene, og veksten det siste året har vært nær 13 prosent, men i mai ble det et fall på 0,10 prosent.  Den sterkeste boligprisveksten i mai har vært i bydelene St.Hans Haugen, Bjerke og Grünerløkka i Oslo, hvor prisene har steget med rundt et halv prosentpoeng.

Hvor hett boligmarkedet er der du bor, har betydning for hvilken rente du får.  I snitt koster det over 6000 kroner ekstra i året å låne én million hvis du bor i et område med et lite fungerende boligmarked.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.