I april 2007 la Hallvard Flatland villaen i Øverbergveien på Nesøya ut for salg med en pris på 25 millioner kroner.

Og slik lå den år ut og år inn på Finn.no.

I mai i år, syv år etter at den Finn Sandmæl-tegnede boligen ble lagt ut for salg for første gang, ble boligen lagt ut for salg igjen med en pris på 20 millioner kroner.

I samme syvårsperiode steg prisene for eneboliger 34 prosent både på landsbasis og i Asker kommune, ifølge statistikken til Eiendom Norge.

Bud på 16,5 mill.

– Taksten for teknisk verdi er 25 millioner, men i dagens marked er kanskje 20 millioner en mer realistisk pris, sa Flatland til Dagens Næringsliv i mai.

For en måned siden kuttet Flatland prisen ytterligere – til 17,9 millioner kroner.

Etter det Dagens Næringsliv forstår lå det inne et bud på 16,5 millioner kroner med frist til klokken 13 idag.

Og nå er den merket som solgt på Finn.no og på sidene til Nordvik og Partners.

Ifølge eiendomsregisteret har Flatland nylig kjøpt en leilighet i Maries vei på Høvik til 11,7 millioner kroner.

- Vanskelig å finne rette kjøpere

– Vi ser jo at prisen må reduseres på enkelte eiendommer. Det kan kanskje skyldes at det er litt høye forventninger i utgangspunktet. Da må man kutte litt for å treffe interessentene. Men vi snakker ikke om dramatiske kutt, sa Nils Nordvik i Nordvik og Partners, som har ansvaret for salget til Dagens Næringsliv i august.

Selv om flere eiendommer på Nesøya har ligget for salg lenge og prisene er kuttet på flere av dem, avviste Nordvik ifor en måned siden at det er snakk om reduserte toppriser på Nesøya som helhet.

– Det er litt lengre mellom handlene på Nesøya, det skyldes at man må ha de akkurat rette interessentene. Gjerne med tilknytning dit, eller at man har sett seg ut akkurat dette stedet, men vi har ingen indikasjoner på at prisene er på vei ned der. Det er alltid vanskelig på å finne rette kjøpere i dette dyre segmentet. Det samme gjelder jo eksempelvis i Holmenkollen, hvor det også kan ta lang tid hvis man ikke har rette kjøper når boligen skal selges, sa Nordvik til Dagens Næringsliv for en måned siden.

Dagens Næringsliv har ikke lykkes med å få kommentar fra Flatland eller Nordvik i ettermiddag.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.