Ikke siden før finanskrisen har antall land som kan vise til boligprisvekst vært på et høyere nivå, melder det britiske analyseselskapet Knight Frank.

Boligprisene i tolvmånedersperioden til og med juni var opp 5,2 prosent samlet, der 40 av 54 markeder kan vise til oppgang i prisene. Samtidig henger Europa etter.

Den årvise veksten i alt 54 markeder globalt har avtatt fra en oppgang på 7,1 prosent i mars, mens den kvartalsvise veksten tok seg opp. Boligprisene steg fra 0,6 prosent i første kvartal til 1,6 prosent i snitt i andre kvartal.

Atter en gang leder Dubai prisveksten.

Med en oppgang på 24 prosent siste tolvmånedersperioden, er det femte gang på rad at shopping- og midt-østen-metropolen topper statistikken.

Mindre restriktive belåningsregler for eiendomskjøp under fem millioner dinarer, omkring 8,7 millioner kroner, skal ha bidratt til utviklingen i Dubai, ifølge Knight Frank.

Boligprisene i Irland fortsetter også kraftig oppover, og landet befinner seg på en tredjeplass med en vekst på 12,5 prosent i tolvmånedersperioden frem mot juni. 

Det irske markedet var på en 54. plass, kun foran Hellas, så sent som høsten 2012. I dag leder det prisutviklingen i Europa sammen med Tyrkia og Storbritannia som er på henholdsvis 2. og 5. plass med 14,0 og 11,6 prosent boligprisvekst, respektivt.

Prisveksten i det norske boligmarkedet på 1,4 prosent kvalifiserer til en 34. plass, bak Sveits og foran Marokko, ifølge rapporten.

Helt i bunn finner man Spania (-3,5%), Italia (-4,6%), Slovenia (-7,4%), Hellas (-7,9%) og Kypros (-9,2%).

Knight Franks globale boligprisindeks:

 

Les også:
Asia i dag: Sentralbank advarer mot eiendomsboble
Rømmer fra høye Oslo-priser
Så mye sparer du på å pendle  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.