– Vi mener dette er noe vi må vurdere, hvis vi ikke får til andre virkemidler snart for å gjøre noe med boligmarkedet i Oslo. Vi er i en situasjon hvor prisene er vedvarende høye og har et boligmarked hvor det er ville tilstander, sier Elvevold til Avisa Oslo.

Boplikt innebærer at eieren eller andre må bo på eiendommen – eieren kan i utgangspunktet ikke la boligen stå tom eller bruke den som fritidsbolig. I dag er det boplikt i rundt 40 kommuner her i landet, og det er mest utbredt i typiske turistkommuner.

– I tillegg er det et økende fenomen at relativt bemidlede folk kjøper «hytter» i Oslo by. Dette er leiligheter som står tomme det aller meste av tiden. Det er et problem. Det kan ikke vi som folkevalgte bare sitte å se på, mener SVs gruppeleder.

Problemet Elvevold vil til livs, er at folk kjøper leilighet i Oslo for å bruke som «byhytte». NRK meldte denne uken at Eiendomsmegler 1 mener dette er enn økende trend. Hvor omfattende denne trenden var, ble det ikke sagt noe om.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.