Forbrukerombudet har tidligere avdekket at enkelte eiendomsmeglere jukser med prisantydningen på boliger for å lokke flere til visning.

Men boliger som skal selges på Bjorøy eller Tyssøy i Bergen, er det blitt kotyme å legge ut på Finn.no med postadresse Mathopen i Bergen vest.

Det opplyser eiendomsmegler Ståle Iden i DNB Eiendom til nettstedet Vest24.

Til tross for at Bjorøy er i Fjell kommune og Tyssøy er i Sund kommune, får du altså treff på boliger i dette området dersom du søker etter bolig i Bergen vest med postnummer 5174 Mathopen.

Eiendomsmegler Andreas Olsen i Fana Sparebank Eiendom er én av dem som bruker postnummerkostymen.

– Det er kanskje litt på kanten å bytte ut postnummer og kommune. Jeg har likevel inntrykk av at dette er helt vanlig, særlig på de litt dyrere boligene - rett og slett for å få større kjøpergruppe, sier han til nettstedet.

Iden har selv solgt boliger i området etter å ha trikset med postnummeret. Han avviser imidlertid at praksisen har oppstått for å lokke interessenter, men mener kommunegrensene er ulogiske i det aktuelle boligområdet.

Det er ikke Thomas Bartholdsen i Forbrukerrådet enig i.

I Eiendomsmeglingsloven § 6-7 (2) står det at megler skal gi kjøper opplysninger om «eiendommens registerbetegnelse og adresse».

Bartholdsen mener dermed postnummerbyttet er misvisende for boligkjøperne.

– Boligpriser for helt like boliger kan variere med millioner når man krysser kommunegrensen. Forbrukere som sjekker boligpriskalkulratorer på nett kan bli forledet til å tro at boligen er «verdt» mye mer enn det som er reeelt, sier Bartholdsen til Vest24.

 

Les også: - Prisnivået på brukte boliger har galoppert

Pusser opp for 250 millioner

- Norge må forplikte seg til å godta finansprodukter som ennå ikke finnes

 

Se også:

Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkledet:

Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkleet
Sjekk terrengegenskapene til Mercedes' nye stor-suv, Mercedes GLE.
01:31
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.