Nå blir ambassadøren nødt til å flytte fra det som har vært landets dyreste bolig til salgs på det åpne markedet.

For to uker siden inngikk den kanadiske stat en betinget salgsavtale med en ukjent kjøper.

Ambassaden bekrefter i en epost til DN at det er inngått en betinget salgsavtale. Hvilke betingelser som må innfris før et endelig salg kan konstateres eller hvilken pris som er avtalt, vil ambassadens representant ikke svare på.

Da bygget, som ble ervervet som ambassadørbolig for den kanadiske ambassadøren i 1956, ble lagt ut for salg i juni 2012 lå prisantydningen på 120 millioner kroner. Enkelte eiendomsmeglere mente prisingen var «totalt skivebom» og de la vekt på at boligen, til tross for stort areal og stor tomt, ikke hadde egen strandlinje.

Da utropsprisen ikke fikk interessentene til å stime seg sammen, ble prisen kuttet til 110 millioner kroner i februar 2013.

Se flere bilder av eiendommen her (ekstern lenke)

- Utdatert

Heller ikke dette var nok til å få den ønskede interessen for boligen, en bolig som ifølge den kanadiske stat selv er en utdatert, overdimensjonert residens med seks soverom, bygget i 1916.

Eiendommen ble kjøpt for 205.000 kanadiske dollar i sin tid. Det betingede salget omtales som gode nyheter for kanadiske myndigheter og for landets skattebetalere.

Det har ikke lykkes DN å få svar fra megler om budgiver planlegger å bruke eiendommen som privatbolig, ambassade eller annen næringsvirksomhet.

Ifølge annonsen får kjøperen, gitt at salget går i orden, et hovedhus på nærmere 1.300 kvadratmeter og en portnerbolig på 260 kvadratmeter høyt plassert på en tomt på nærmere 16 mål.

Det skal være bade- og fiskemuligheter i umiddelbar nærhet.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.