Boligpolitisk talsmann i Høyre Mudassar H. Kapur frykter at Finanstilsynets tiltak for å bremse boligprisveksten vil øke klasseskillet i boligmarkedet.

- Vi passe oss for å ikke innføre krav som gjør det enda vanskeligere å komme inn i boligmarkedet, sier han til DN.

Han mener at bankene først og fremst bør vise fleksibilitet og gjøre gode individuelle vurderinger og avtaler, og at det er viktig å fokusere på betjeningsevne i tillegg til evnen til å fremskaffe egenkapital.

- Det er jo der klasseskillet går i dag, de som har foreldre eller besteforeldre som stiller med egenkapital har en lettere vei inn i boligmarkedet enn de uten, selv om betjeningsevnen kan være lik, sier han.

  Må dempe presset
 

Han peker at det i regjeringsplattformen kommer frem at man ønsker å praktisere egenkapitalkravet på en fleksibel måte slik at det hensyntar bolikjøpers betalingsevne.

- Men det viktigste for å dempe presset er å fortsette å gjøre det enklere å bygge boliger. De neste 30 årene skal vi bygge mer enn de siste 100 årene. Byggetakten må opp og byggekostnadene må ned.  At boligbyggingen nå tar seg opp er sunt for et boligmarked i en usunn prisspiral. Da blir det jevnere mellom tilbud og etterspørsel. Det er her løsningen ligger, mener han.

Leilighet uten bad til to millioner
00:00
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.