Borettslagsgründer Arne Hvidsten (46) var blant de første som benyttet seg av oppmykningen av borettslagsloven og etablerte en rekke borettslag. De små leilighetene kostet lite å kjøpe, men med på handelen fulgte mye fellesgjeld.

Nå sliter Hvidsten selv med å gjøre opp gjeld til kemneren, som 5. juni vil trekke Hvidsten Eiendom as og Hvidsten Eiendom 2 as inn for skifteretten i Oslo for å slå selskapene konkurs.

- Jeg skal betale disse kravene nå, så dette er ingen større sak, sier Arne Hvidsten på telefon fra Thailand.

- Ingen kommentar

Hvidsten Eiendom as har fire datterselskaper, omsatte i 2012 for 6,2 millioner kroner og fikk et underskudd før skatt på 58,9 millioner. I april tok kemneren i Oslo utlegg hos de to konkursbegjærte eiendomsselskapene for vel 150.000 kroner. Arne Hvidsten, som blant annet er kjent for Oslo-borettslagene Grüner Garden, Icon City Residence og Living in a Box, dro i finanskrisetiden til Thailand med store planer om et leilighets- og hotellprosjekt kalt "The Beach" og senere "Grand Oriental".

Byggestart var egentlig 1. september 2008, men den har blitt utsatt en rekke ganger. Ifølge thailandstidende.com var det 1. mars i år  fortsatt ingen byggeaktivitet på tomten på Jomtien Beach i Pattaya.

- Jeg har ingen kommentarer. Ha en fin dag, sier Hvidsten om Thailand-prosjektet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.