Mens markedet for kjøp og salg av boliger så langt ikke har blitt vesentlig preget av oppbremsningen i norsk økonomi, er det langt større rystelser i leiemarkedet.

Adresseavisen skriver i dag at antallet boliger til leie i Trondheim har økt mye på kort tid, og at det nå rett og slett er vanskelig å få leid ut.

En av dem som sliter er Svein Utne.

- Vi ringte mellom ti og femten personer som hadde lagt ut annonse om at de ønsket leilighet. En del av dem kom og så på boligen, men da det manglet oppvaskmaskin og kjøkkenet var slitt, så var de ikke interesserte, sier han til Adresseavisen.

Utne bestemte seg derfor for å pusse opp for 30.000 kroner, blant annet med nytt kjøkken - og forsøke igjen med samme pris: 8.000 kroner måneden for den 45 kvadratmeter store sokkelleiligheten.

- Færre kjøper bolig for utleie
Men det hjalp ikke stort. Da er det mager trøst at de ikke er alene.

- Vi kjenner andre som leier ut, og tidligere år har de blitt nedringt av folk med en gang annonsen ble lagt ut. Det har endret seg mye på kort tid, forteller Utne.

Om de store bevegelsene i leiemarkedet kan sees på som det første konkrete tegnet på det lenge annonserte boligkrakket i Norge, er det ingen som vet. Men prispresset på utlleie har allerede påvirket lysten på å kjøpe bolig, mener avdelingsleder hos Eiendomsmegler 1, Kent Nergård.

- Vi ser en liten nedgang i etterspørsel på leiligheter som kjøpes med mål om å leies ut, sier Nergård til Adresseavisen.

Les også: 
Utflating dnPlus (+)

Eksperter ikke overrasket om det bryter ut boligpanikk i Stavanger

Antallet ledige boliger har tredoblet seg: Utleieprisene i Stavanger stuper  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.